Târgoviştea în rând cu Capitalele Unirii

In organizarea Şcolii Gimnaziale „Vasile Cârlova” Târgovişte, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Primăria Municipiului Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Alianţa pentru Centenar, Centrul Europe Direct, Palatul Copiilor Târgovişte şi Complexul Muzeal Curtea Domnească, în această dimineaţă a avut loc concursul regional de arte vizuale şi istorie „Unirea naţiunea a făcut-o”.
Concursul a fost prefaţat de o acţiune extraordinară, aşa cum ar fi de dorit să avem cât mai des în capitala istorică a Valahiei. La iniţiativa prof. Ecaterina lonescu, director adjunct al Şcolii Gimnaziale „Vasile Cârlova”, un grup de elevi de gimnaziu şi liceu a purtat Steagul Tricolor cu o lungime de 100 metri – câte un metru pentru fiecare an al Centenarului Unirii, după cum a explicat chiar domnia sa, pe traseul Piaţa Mihai Viteazul – Centrul vechi-Muzeul de Arte – Curtea Domnească. lmensul Steag Tricolor a fost apoi arborat în Turnul Chindia, un alt simbol măreţ al forţei şi unităţii Neamului Românesc, al trăiniciei sale pe acest pământ. Au mărşăluit şi au purtat tricolorul, alături de elevii târgovişteni primarul Cristian Stan şi viceprimarul Monica llie, declarându-se impresionaţi de acest proiect cu totul special. Au fost intonate imnul de stat şi cântece patrotice, s-a vorbit despre importanţa actului istoric de la 24 ianuarie 1859 şi la final participanţii s-au prins în Hora Unirii. Concursul adresat elevilor de liceu şi de gimnaziu s-a desfăşurat, în continuarea programului, în incinta Şcolii Gimnaziale „Vasile Cârlova”.
Nu încheiem înainte de a felicita şi militarii Garnizoanei Târgovişte, care au reuşit, cu mijloace simple dar mult curaj, să arboreze pe Turnul Chindiei uriaşul Tricolor, oferind un moment unic, sublim, întregii Românii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Creşterea economică va încetini serios anul acesta

Analiştii Băncii Mondiale au revizuit, în creştere cu două puncte procentuale, de la 4,4% la 6,4%, avansul economiei României pentru 2017, dar a avertizat asupra unei încetiniri în 2018. Banca Mondială estimează o creştere de 4,5% al economiei româneşti în acest an, ceea ce echivalează cu o încetinire semnificativă faţă […]