Târgovişte: Tratamente avio pentru combaterea insectelor de disconfort

Primăria Municipiului Târgovişte informează că, în perioada 23 – 27 iunie, în intervalul orar 05.30 – 10.30, se vor efectua acţiuni de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).
În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină), la termenul menţionat, acţiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activităţi. Se vor folosi substanţe din divizia Bayer şi avizate de Ministerul Sănătăţii Publice. Combaterea dăunătorilor se va realiza cu insecticidul K-OTHRINE PROFI EC 250 şi SOLFAC TRIO EC 200, insecticid formulat special pentru avio-tratamente şi aplicare ULV.
Produsele nu sunt dăunătoare pentru oameni şi nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine şi organismele acvatice. Pentru evitarea intoxicaţiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanţă de 10 kilometri faţă de locul unde se execută tratamentul. De asemenea, trebuie evitat păşunatul şi consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DECIZII ALE CONSILIULUI DIRECTOR AL FEDERAŢIEI ROMÂNE DE BASCHET

Şedinţa Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet, convocată pentru data de 18.06.2019, s-a desfăşurat în Bucureşti, la sediul FRB, cu prezenţa a 12 membri ai Consiliului Director. în cadrul şedinţei Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet din data de 18.06.2019 au fost aprobate şi consemnate în procesul verbal […]