Târgoviște: Reabilitarea și modernizarea Șoselei Găești, pe ultima sută de metri

Reabilitarea Șoselei Găești, una dintre principalele intrări în reședința de județ, este un obiectiv pe care executivul Primăriei Târgoviște și-a propus să îl finalizeze până la sfârșitul lunii. Proiectul este destul de complex, incluzând și amenajarea a circa 300 de locuri de parcare, sistem de preluare a apelor pluviale, iluminat și tot ce mai trebuie. După ultima vizită pe șantier, primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a declarat că lucrările de asfaltare a căii de rulare, stratul 3, vor fi finalizate până cel târziu la finalul acestui luni:
„Șoseaua Găești este principala cale de intrare în oraș a autoturismelor, vorbim de aproximativ 3.000 de autoturisme care intră în Târgoviște, numai între 7:15 – 8:30. Aici, administrația locală derulează un proiect amplu de reabilitare a infrastructurii, care presupune, pe de o parte, refacerea integrală a părții carosabile – 3 straturi de asfalt, din care două au fost turnate. De asemenea, refacerea trotuarelor, a spațiului verde, canalizație pentru rețelele de telecomunicații și lucrări de preluare a apelor pluviale.
În această zonă, în perioada următoare vor începe și lucrările de construire a unei stații de capăt pe proiectul de modernizare a transportului public local. Vom avea un nod de preluare a călătorilor în această zonă.
Pe ceea ce înseamnă ultimul strat de asfalt, luna aceasta, până la finalul lunii va fi turnat și ultimul strat de asfalt, stratul 3, și încercăm să realizăm și cât mai multe dintre parcările adiacente străzii cu precizarea că vom avea peste 300 de locuri de parcare în această zonă care vor deservi, pe de o parte unitățile comerciale din zonă, pe de altă parte vor reprezenta și un punct important pe ceea ce înseamnă mobilitatea urbană și transportul public, în sensul că oamenii pot lăsa mașina la marginea orașului și să utilizeze transportul în comun. Sper să reușim să convingem cât mai mulți oameni să renunțe la mașina proprie. Acesta este și un indicator pe care noi trebuie să îl atingem în cadrul proiectului de mobilitate urbană, scăderea noxelor”, a declarat primarul Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

256 de candidați pentru 217 posturi de director de școală! Concurență de 15 ori mai slabă ca la poliție!

Vineri, 15 octombrie, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, sesiunea 2021.La proba scrisă au fost admiși 256 de candidați, iar numărul posturilor de directori și directori adjuncți scoase la concurs este de 217. […]