Târgoviște: Proiect pentru managementul inteligent al traficului rutier

0 0

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat  depunerea  unui nou proiect în vederea obținerii finanțării din bani europeni, respectiv în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local).

„Investiția cu titlul „Soluții ITS pentru transportul urban la nivelul Municipiului Târgoviște”, presupune implementarea următoarelor componente: 

– Sisteme inteligente de management urban, respectiv sistem de semafoare interconectate, inclusiv achiziția de semafoare inteligente;

-Sisteme de avertizare privind adaptarea vitezei; 

– Sisteme de avertizare si asistență anti-coliziune pentru conducătorii de vehicule;

– Sisteme de siguranță pentru zona cu lucrări; 

– Monitorizarea timpilor de călătorie și a vitezei; 

– Semnalizatoare cu mesaje dinamice; 

– Sisteme de informare a participanților la trafic. 

– Dotarea și funcționarea unui centru de control al traficului;

 Valoarea proiectului este de 1,099,597.37 euro, TVA inclus, din care 922,000.00 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare 175,180.00 euro, cheltuieli asigurate din bugetul de stat și 2,417.37 euro, TVA inclus, reprezentând cheltuieli neeligibile asumate de către Municipiul Târgoviște”- a precizat primarul Cristian Stan.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primul reactor nuclear modular din Europa va fi amplasat la Doicești

Prin acest proiect se estimează că vor fi generate în jur de  190-200 de locuri de muncă permanente, 1.500 de locuri de muncă în construcții, 2.300 de locuri de muncă în producție. O veste bună pentru economia locală a venit, oarecum surprinzător, chiar de la ministrul Energiei, Virgil Popescu. Este […]