Târgoviște: Proiect pentru achiziția de autobuze electrice și a infrastructurii conexe

1 0

Primarul Municipiului Târgovițte, Cristian Stan, a anunțat depunerea proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I” , proiect care vizează extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

Proiectul a fost inițiat și depus  în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga și  constă în achiziția a 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate;

 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază;  7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu.

Sunt incluse lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice și activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) dar și  cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

„Valoarea intervențiilor este de 13,788,828.98 euro, TVA inclus, din care 11,571,000.00 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 2,198,490.00, cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Investiția propusă urmărește îndeplinirea obiectivelor strategice și operaționale stabilite prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Târgoviște, elaborat la nivelul zonei urbane funcționale, privind reducerea emisiilor de CO2 si a gazelor cu efect de seră datorate utilizării autoturismului personal, concomitent cu încurajarea și dezvoltarea de infrastructuri pentru moduri de transport alternative și durabile, nepoluante – transportul public.

Finanțarea este asigurată din bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local-Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)”- a precizat primarul Cristian Stan.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DÂMBOVIȚEANUL NICU CROITORU A DEMISIONAT DE LA POLI TIMIȘOARA

Schimbări mari la Poli Timișoara după rezultatele slabe din acest an. Clubul a anunțat că antrenorul principal și cel secund și-au dat demisia, iar despre administratorul delegat se lasă să se înțeleagă că a fost dat afară, anunță liga2.prosport.ro. După ultimul meci, turul barajului de menținere cu FC Brașov, pierdut acasă […]