Târgoviște: Primăria modernizează zona pietonală de pe Calea București, în proximitatea Blocurilor H!

1 0

La mai bine de 30 de ani de la ultimele lucrări importante și ca urmare a degradării trotuarelor, Primăria Târgoviște   a demarat un program de modernizare a mai multor zone pietonale de pe Calea București. Finanțarea este de la bugetul local și, pe lângă latura de funcționalitate, proiectul este menit să confere un plus de atractivitate.

Pe zonele unde au loc intervențiile  va fi turnat asfalt colorat, și  vor fi realizate figuri geometrice și desene pentru ca pavimentul să-i încânte în mod special pe cei mici. Asemenea lucrări vor demara în perioada următoare și în alte zone ale Municipiului Târgoviște.

„Primăria Târgoviște implementează aici un proiect important de refacere a întregii zone pietonale din fața Blocurilor H. Refacerea pavimentului se va face cu un asfalt de culoare roșie,  urmând să fie puse și niște figuri geometrice astfel încât întreg pavimentul să fie foarte atractiv pentru copii. Este o zonă pietonală foarte extinsă, o zonă destul de degradată, și am vrut să facem ceva deosebit și sunt convins că așa se va întâmpla. Lucrările vor fi finalizate până la finalul săptămânii, în două-trei  zile va fi gata întreaga zonă, urmând ca după aceea să se aplice și desenele, care sunt convins că vor atrage foarte mulți copii în această zonă. Este un proiect implementat din bugetul propriu al Municipiului Târgoviște, de altfel în perioada următoare vor debuta alte asemenea proiecte și aș da exemplu proiectul care vizează noua parcare ce va fi realizată în zona străzii Diaconu Coresi din microraionul IV, acolo unde pe locația unei foste centrale termice va fi făcută o parcare nouă. De asemenea, lucrări de acest tip vor continua și în Cartierul Mihai Viteazul (microraionul IX) și în multe alte zone din municipiul Târgoviște. De altfel, acest proiect prin care fostele puncte termice, acum degradate, fie vor fi transformate, fie vor fi demolate, iar pe locul acestora urmează să fie construite parcări. Deci asemenea proiecte vor continua în municipiul Târgoviște, următorul de acest tip vizează, spre exemplu, punctul termic de pe strada Mihail Sadoveanu din microraionul XII. Este vorba de lucrări derulate, în cea mai mare parte, din bugetul local, deci există și constrângeri de natură financiară, însă vrem să continuăm cu acest tip de proiecte țintite pe zone foarte bine determinate din cartierele municipiului astfel încât zonă cu zonă, cartier cu cartier, să oferim târgoviștenilor confortul dorit”- a detaliat primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Număr record-1050 locuri de muncă disponibile În Dâmbovița

Potrivit informațiilor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată  1050 posturi vacante, din care 44 pentru absolvenții de studii superioare,pentru persoanele calificate in diverse meserii și 407 pentru muncitori necalificati. Din prima categorie, firmele angajează  inginer automatist, […]