Târgovişte: Piaţa Revoluţiei îşi schimbă radical aspectul!

Prin proiectul cu titlul „Reabilitare şi Modernizare Piaţa Revoluţiei, Municipiul Târgovişte”, municipalitatea transformă total întreaga zonă pietonală care porneşte de la Bulevardul Libertăţii, prin faţa fostei cofetării „Casata”, către Primăria Târgovişte, precum şi trotuarul din faţa blocurilor C, până la sediul ITM Dâmboviţa.
În linii mari, sunt realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent şi de realizare a unui pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertină, rastel pentru biciclete, zonă de relaxare pentru grupuri, coşuri de gunoi selectiv, fântâni cu apă potabilă, iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj şi se vor crea spaţii verzi consistente, care sunt deja conturate. Proiectul, a precizat primarul Cristian Stan, cu prilejul ultimei vizite în teren, are o valoare de 1,8 milioane de lei şi va fi finalizat primăvara viitoare:
„Este un proiect care vizează peste 5.000 mp, pentru că, în afara acestei zone unde ne aflăm acum, se reabilitează şi trotuarul până la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Este un proiect care schimbă radical această zonă. Undeva în primăvară vom avea o zonă publică de promenadă foarte frumoasă, cu foarte multă verdeaţă. Avem peste 300 de arbori şi arbuşti care se plantează aici. Au fost lucrări de înlocuire a pavimentului, iluminatul public este reabilitat complet, spaţiul verde este refăcut. Urmează şi alte elemente de mobilier urban, va fi o frumoasă zonă de promenadă. Este un proiect de natură să înfrumuseţeze şi să închidă, practic, multitudinea de investiţii pe care le realizăm în zona centrală a municipiului. Se lucrează şi la Parcul Mitropoliei, iar la Piaţa Tricolorului s-au finalizat lucrările”, a spus primarul Cristian Stan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Nouă luni de coşmar pentru antreprenorii din turismul dâmboviţean

Statisticile oficiale vin să confirme criza profundă care afectează turismul şi turismul dâmboviţean în particular. Concret, în primele trei trimestre ale anului, în structurile de primire turistică din judeţ au fost înregistrate 54171 de sosiri, cifră în scădere cu 40,3% faţă de perioada 1.0130.09 2019.Din numărul total de sosiri, sosirile […]