Târgoviște: Pe Bulevardul Mircea cel Bătrân se reface partea carosabilă

1 0

Joi au început  și lucrările de reabilitare a părții carosabile a Bulevardului Mircea cel Bătrân. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a detaliat că intervențiile presupun frezarea îmbrăcăminții asfaltice degradate și turnarea a două straturi de asfalt pe o suprafață de aproximativ 14.000 mp.

De asemenea, a amintit că programul de modernizare a infrastructurii municipiului Târgoviște este unul fără precedent, la finalul căruia numărul străzilor nemodernizate va fi unul foarte redus.  Sunt  vizate 43 de artere rutiere, din care 17 străzi, cu o lungime de peste 12 km, vor fi reabilitate și modernizate în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”:

„Bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele.

Cererea de finanțare a fost deja aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea cumulată a intervențiilor depășind 42.000.000 lei.

Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar în perioada imediat următoare va fi lansată licitația de execuție.

Dacă acestor investiții le adăugăm proiectul de reabilitare a străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor, Fluierași si Luceafărului, în privința căruia licitația a fost deja lansată, lucrările care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care vizează bulevardul Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, acum în derulare, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru.

În plus, se află în faza documentațiilor tehnice și proiectul privind reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legătură cu Centura), Bulevardul Regele Carol I (ramura adiacentă), Bulevardul Regele Carol I (tronsonul de legătură cu Bulevardul I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2925 metri liniari”- a transmis  Cristian Stan.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un prim semestru substantial mai bun pentru turismul dâmbovițean

Comparativ cu primul semestru din 2021, turismul dâmbovițean a avut o creștere spectaculoasă. Ultimele cifre statistice, aferente lunii  mai 2022, certifică evoluția bună. Comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, cât şi innoptările au crescut cu 40,9%, respectiv cu […]