Târgoviște: Număr record de pasageri care au apelat la transportul public local în luna mai

Date:

Pentru prima dată în ultimii ani, în luna mai  numărul pasagerilor care au apelat la transportul public local din Târgoviște a depășit borna de  100.000!

„114.377 călători au utilizat autobuzele primăriei pe raza municipiului Târgoviște în luna mai 2023, marcând o creștere cu peste 41.000 a numărului de călători față de perioada similară a anului precedent, când au fost puțin peste 70.000, procentual creșterea fiind de peste 35%! Prin urmare, investițiile substanțiale în modernizarea transportului public local își dovedesc, o dată în plus, eficiența!”- a comentat primarul Cristian Stan.

Reamintim aici că, tot pe fonduri europene, a fost lansată licitația pentru achiziția celor 21 de autobuze electrice, în valoare de aproape 70 de milioane de lei, bani alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cele 21 de unități vor deservi zona urbană funcțională, adică inclusiv unitățile administrativ teritoriale din jurul Municipiului Târgoviște, astfel încât să poată fi  atinse și obiectivele care țin de reducerea nivelului de trafic în oraș.

Prin același proiect, intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, depus în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga, vor mai fi achiziționate 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază și  7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu 

Valoarea investiției este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus și este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...