Târgovişte : Lunea viitoare se redeschide Creşa nr. 13

Reprezentanţii administraţiei publice târgoviştene au început procedurile de recepţie la proiectul de extindere, reabilitare şi modernizare a Creşei Nr. 13, intenţia declarată a primarului Cristian Stan fiind redeschiderea creşei începând chiar de lunea viitoare, pe 26 aprilie. Cu prilejul unei vizite în teren ne-am convins că este încă o investiţie reuşită realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Proiectul, cu o valoare de şase milioane lei, a presupus realizarea unui corp nou de clădire, reabilitarea şi modernizarea clădirii existente, la care se adaugă dotările dintre cele mai moderne.
Într-o conferinţă de presă ad-hoc, primarul Cristian Stan a declarat: „La Creşa Nr. 13 din Municipiul Târgovişte se face recepţia la un proiect de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a acestei unităţi de învăţământ antepreşcolar. Este vorba despre un proiect de aproximativ 6 milioane de lei, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi care a presupus câteva intervenţii importante. De altfel, în afara reabilitării imobilului existent a fost construit un corp nou de clădire, cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 1.200 de metri pătraţi, un corp nou care este de natură să răspundă tuturor cerinţelor, tuturor exigenţelor. Proiectul a vizat aşa cum spuneam nu numai reabilitări şi extinderi, de asemenea şi dotări, după cum aţi putut observa sunt dotări deosebite, sunt dotări aşa cum ar trebui să fie la o unitate de învăţământ antepreşcolar şi cum avem la foarte multe creşe din municipiul Târgovişte. Este o unitate de învăţământ antepreşcolar cu peste 100 de copii şi ne bucurăm ca, după o perioadă în care a trebuit să relocăm copiii, aceştia se pot întoarce într-o locaţie nouă, modernă, care răspunde tuturor exigenţelor, iar cred că acest lucru este benefic pentru târgovişteni.”
Marcela lordache, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte, a scos în evidenţă creşterea capacităţii creşei de aproape trei ori, numărul locurilor crescând de la 40 la 110:
„Ne bucurăm că vom da drumul unei noi creşe, care corespunde standardelor europene. Capacitatea care era de 40 de locuri acum va fi de 110 locuri, iar de luni copiii sunt primiţi aici în condiţii foarte bune. Suntem puţin strâmtoraţi în ceea ce priveşte capacitatea, însă lucrurile se vor regla după această extindere a creşei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Accesul interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe DJ 720 (str. Tudor Vladimirescu -Valea Voievozilor) şi DJ 719 (str. Lunca - Răzvad)

La nivelul comunei Răzvad este interzis accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe DJ 720 (str. Tudor Vladimirescu – Valea Voievozilor) şi DJ 719 (str. Lunca – Răzvad). Decizia s-a luat de urgenţă, la solicitarea administraţiei locale, condusă de edilul Emanuel Spătaru şi viceprimarul lonela Şerban, către […]