Târgovişte: Infrastructura de învăţământ preuniversitar, modernizată cu fonduri europene

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a abordat într-o conferinţă de presă subiectul privind situaţia proiectului şoselei de centură. Edilul a spus că au fost solicitate unele clarificări, acestea fiind transmise în timp util la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, unde proiectul este în curs de evaluare şi că zvonul privind respingerea de la finanţare nu are niciun fundament la această dată. Iar dacă în acest caz rămân totuşi semne de întrebare, cu mult mai bine se prezintă situaţia în cazul proiectelor de reabilitare, extindere, modernizare şi echipare a infrastructurii educaţionale din Târgovişte.
La acest capitol, administraţia publică locală târgovişteană are un portofoliu de proiecte consistent, fiind vorba despre finanţări al căror total se apropie de 20 de milioane de euro. Primarul a nominalizat aici proiectele de modernizare, extindere şi echipare ale şcolilor Matei Basarab şi Mihai Viteazul, fiecare cu o valoare de aproximativ cinci milioane de euro, pentru care a fost aprobată finanţarea prin POR, modernizarea şi extinderea Grădiniţei nr. 8, proiect în execuţie, modernizarea Şcolii Gimnaziale nr. 6, documentaţia fiind în curs de evaluare. Tot cu fonduri europene, alocate insă prin POCU, urmează să fie con-striute sau, după caz, modernizate, mai multe unităţi pentru preşcolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANAF, preocupată permanent de dezvoltarea comunicării electronice cu contribuabilii

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală oferă contribuabililor servicii electronice care sunt disponibile 24h/24h, sunt uşor de accesat şi nu implică deplasarea la sediul administraţiei fiscale sau la oficiul poştal, respectiv: – Spaţiul privat virtual (SPV) oferă contribuabililor, persoane fizice […]