Târgoviște dispune de o infrastructura de transport public de calatori dintre cele mai moderne din țară

Date:


Joi, 9 noiembrie, conducerea Primăriei Târgoviște a organizat o conferință de presă având ca subiect finalizarea proiectului „Îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesară transportului, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgoviște”. Au participat, alături de primarul Cristian Stan, și colegii din executivul Primăriei Târgoviște, președintele Consiliului Județean Dâmbovița Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, deputații Marian Țachianu și Carmen Holban, Liviu Mușat -directorul ADR Sud-Muntenia, șefi de instituții deconcentrate.

Proiectul a fost finanțat din fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile și are o valoare totală de 122,743 milioane de lei, din care suma nerambursabilă solicitată a fost de 110,527 milioane de lei.

Ca obiectiv general al proiectului a fost nominalizată asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători și îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) și reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.
Pe lângă reducerea emisiilor de carbon, prin achiziționarea de mijloace de transport moderne, cu propulsie hibridă, prin acest proiect se urmărește și creșterea până în anul 2024, a numărului de utilizatori ai transportului în comun în Municipiul Târgoviște cu 82.5% ca urmare a realizării unor măsuri destinate încurajării utilizării transportului alternativ.
Proiectul a avut trei componente, respectiv modernizarea coridoarelor de transport pe 6,188 km, fiind incluse aici străzile Gării și Lt. Stancu Ion, Bulevardul Regele Carol, B-dul Mircea cel Bătrân, pasarela peste calea ferată, de la PAVCOM, construirea respectiv construirea a trei stații de capăt și modernizarea a 28 de stații de

transport public în comun de traseu și achiziționarea a 28 de autobuze hibrid din totalul de 40 cumpărate până acum.
A fost construit de asemenea un depou lângă autogara de pe Calea lalomiței și amenajată o parcare de transfer, de tip „park and ride”.
Vom reveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...