Târgoviște: Contribuabilii restanțieri scapă de majorările de întârziere, dacă achită integral obligațiile fiscale principale restante datorate la bugetul local

Date:

La propunerea primarului Cristian Stan, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Târgoviște a fost  aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea de înlesniri la plata obligațiilor fiscale, constând în scutirea majorărilor de întârziere pentru contribuabilii persoane fizice din municipiul Târgoviște, care  achită integral creanțele fiscale principale.

În susținerea proiectului de hotărâre ș-a precizat  că 11.021 de contribuabili, persoane fizice, înregistrează la această dată majorări de întârziere în sumă de 4.022.016 lei, datorate pentru neachitarea la termenele de plată a impozitelor și taxelor locale, ca urmare a dificultăților economice și sociale specifice societății actuale.

 Pentru a stimula încasarea veniturilor la bugetul local al Municipiului Târgoviște în următoarea perioadă, la cererea temeinic justificată a contribuabililor care înregistrează majorări de întârziere la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului local, administrația locală târgovișteană a decis că se impune acordarea unei înlesniri la plata obligațiilor fiscale prin scutirea de la plată a majorărilor de întârziere. Aprobarea acestei înlesniri la plată va duce la prevenirea acumulării de noi datorii la bugetul local, stimularea achitării obligațiilor fiscale principale restante, creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor locale.

Pentru a beneficia de această facilitate, persoanele fizice vor depune o cerere (formular tipizat) și vor achita integral toate obligațiile fiscale principale restante până la data de 16.12.2022 inclusiv. Cererile vor fi analizate, urmând a se întocmi un referat de către comisia instituită în acest sens în Cadrul Serviciului Stabilire, Urmărire, Încasare Impozite și Taxe Locale. Referatul va fi avizat juridic și va fi supus spre aprobare Primarului Municipiului Târgoviște, fără a fi necesară aprobarea în Consiliul Local. După aprobarea referatului, se va opera scăderea din evidențele fiscale a majorărilor de întârziere pentru care sunt îndeplinite condițiile prevăzute în prezenta procedura de acordare a înlesnirilor la plată.

Din cei peste 11.021 de contribuabili persoane fizice care au la această dată de achitat majorări de întârziere, 3.017 au majorări de întârziere mai mari de 100 lei.

„Fac un apel către toți contribuabilii persoane fizice care înregistrează accesorii, care au datorii către bugetul local… Există posibilitatea achitării acestora fără majorări, fără penalități. Așa că să o facă. Este singura ocazie în decursul unui an calendaristic când se poate face acest lucru. Odată cu aprobarea hotărârii de Consiliu Local există această posibilitate, se achită debitul principal, se scad din oficiu accesorii”, a transmis Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...