Târgoviște, al doilea municipiu – reședință de județ cu toate unitățile de învățământ autorizate pentru securitate și siguranță la incendii

0 0

După demersuri numeroase și cu o cheltuială deloc neglijabilă, cuantificată de primarul Cristian Stan la peste două milioane de euro numai în ultimii trei ani, Târgoviște a devenit al doilea municipiu-reședință de județ din țară în care toate unitățile de învățământ sunt autorizate pentru securitate și siguranță la incendii.
„Ca și cuantum al sumelor investite de administrația publică târgovișteană în ultimii trei ani pe ambele componente, ca și componentă în principal a proiectelor cu finanțare europeană dar și prin PNDL și ca proiecte separate, putem spune că depășește două milioane de euro. Târgoviștea este un al doilea municipiu- reședință de județ din România care respectă această condiție. Pentru a ne face o imagine mult mai fidelă a ceea ce înseamnă o autorizație pentru securitate la incendiu la clădirile care aparțin unităților de învățământ, la nivel național pot spune că, spre exemplu, sunt 1183 de clădiri aparținând unităților de învățământ din România, care nu au autorizație pentru securitate la incendiu. Numai în București avem 669. De asemenea în Cluj- Napoca avem 61, în Brașov 45, în Timișoara 23 și așa mai departe. In acest context, repet, cred că Municipiul Târgoviște înregistrează o performanță deosebită. Nu a fost simplu însă mă bucur că putem în acest moment să afirmăm că toți copiii care frecventează unitățile de învățământ târgoviștene sunt în siguranță pe ceea ce înseamnă această securitate la incendiu.”
Primarul Cristian Stan a mai precizat că, în cadrul proiectelor de reabilitare a unor clădiri sau la construirea de imobile noi, s-a urmărit asigurarea unor materiale de calitate. Pereții și fenestrația prezintă rezistență la foc, au fost montați hidranți, sisteme de avertizare sonoră și luminoasă și tot ce a mai fost necesar. 20 de autorizații ISU au fost obținute numai în ultimii trei ani, în condițiile în care sunt unități cu mai multe clădiri, care necesită autorizare pe fiecare imobil în parte.
„Este un moment de satisfacție pentru noi. Am avut ceva de muncă la acest subiect însă suntem în topul național pe ceea ce înseamnă această chestiune care nu e deloc simplă și care vizează un aspect deosebit de important și anume siguranța copiilor noștri!”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Precizări de la ITM: Se acordă câte o zi liberă la fiecare doză de vaccin efectuată

Urmare a numeroaselor întrebări primite atât în scris, telefonic ori direct la sediul istituției, din partea angajaților și angajatorilor din Județul Dâmbovița, privind ziua liberă acordată în contextul vaccinării anti-COVID-19, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița face următoarele precizări:Legea 221/2021, care completează Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și […]