Târgoviste: ACŢIUNE DE COMBATERE A INSECTELOR PRIN PULVERIZARE AERIANĂ

Primăria Municipiului Târgovişte anunţă că, în perioada 6-12 iulie 2021, în intervalul orar 05.30 – 09.30, va avea loc acţiunea de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa Municipiului Târgovişte (inclusive în cartierele Priseaca şi Sagricom).
În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menţionat, acţiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activităţi.
Se vor folosi substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii Publice – Comisia Naţională pentru Produse Biocide.
Substanţa folosită pentru combaterea dăunătorilor este Aqua K-Othrine EW20, insecticide formulat pentru aplicare ULV. Produsul nu este dăunător pentru oameni şi nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine şi organismele acvatice.
Pentru evitarea intoxicaţiilor famili-ior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanţă de 10 kilometri faţă de locul unde se execută tratamentul.
De asemenea, trebuie evitat păşunatul şi consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

BAC 2021: Numai două medii de 10 şi procentaj de promovabilitate 63,4% în Dâmboviţa

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele obţinute de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.Rata cumulată de promovare la nivel naţional (înainte de contestaţii) este de 67,8%,în creştere cu aproape 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut […]