Târgovişte: A început amenajarea parcului din vecinătatea Complexului de Nataţie

În vecinătatea Complexului Turistic şi de Nataţie a început amenajarea unui parc nou, pe o suprafaţă extrem de generoasă. În cadrul investiţiei cu titlul „Reconversia şi refuncţionalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte prin crearea de facilităţi pentru recreere”, pe o suprafaţă de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementat un proiect care presupune amenajarea celui mai mare spaţiu verde din ultimii 50 de ani, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuşti răşinoşi, foioşi, plante florale, dar şi construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foişor şi amenajarea unor piste pentru biciclete.

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a precizat că vor fi plantaţi peste o mie de arbori şi arbuşti iar parcul va fi dotat şi cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracţiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spaţiul verde va beneficia de sistem automat de irigaţii.
„Va fi construit şi un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu maşinuţele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile oraşului şi vor învăţa semnele de circulaţie. Valoarea totală a investiţiei este de 11 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 4”- a precizat Cristian Stan, primarul Municipiului Târgovişte, cu prilejul începerii lucrărilor. În aceeaşi zonă, executivul Primăriei Târgovişte a alocat terenul necesar pentru construirea unei baze sportive. De această dată, investiţia va fi realizată prin Compania Naţională de Investiţii.
Prezent pe şantier, Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a declarat că este o zi importantă, un moment deosebit pentru Târgovişte. Continuă dezvoltarea zonei, conform strategiei gândite de conducerea Primăriei Târgovişte. La deschiderea lucrărilor au mai fost Gabriel Boriga, administratorul public al oraşului şi cei doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu. Termentul de finalizare este 31 martie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prefectul judeţului a cerut dizolvarea Consiliului Local Cojasca

Prefectul judeţului Dâmboviţa a solicitat Tribunalului Dâmboviţa să constate dizolvarea de drept, în condiţiile art. 143 alin. (1) lit. a) a Consiliului Local Cojasca întrucât, de la data constatării ca legal constituit, respectiv 27.10.2020 (Ordinul Prefectului nr. 602/28.10.2020) şi până la data de mai sus, Consiliul Local Cojasca, deşi a […]