Târgovişte: A fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea transportului public

Primarul Cristian Stan a semnat contractul de execuţie de lucrări aferent proiectului „Îmbunătăţirea transportului public urban prin achiziţionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgovişte”.
„În linii mari, a precizat edilul cu acest prilej, vor fi reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân şi Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum şi pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate staţiile de călători, vor fi construite 3 staţii de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiţei şi vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public. şToate staţiile şi mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus şi un sistem de management flotă, cu aplicaţii multiple.
Cele trei staţii de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de aşteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi, o cameră mama şi copilul, sistem de ticketing, cel puţin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi şi persoane cu dizabilităţi.
Valoarea contractului de execuţie este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, lucrările vor debuta luna viitoare, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sindicalişti de la COS şi reprezentanţi ai PNL Târgovişte au desfăşurat un protest comun, pe DN 71

Cei aproximativ o sută de sindicalişti de Combinatul de Oţeluri Speciale, care au pichetat sediul Ministerului Economiei, şi mai mulţi reprezentanţi ai PNL Târgovişte au desfăşurat un protest comun pe DN 71, în comuna Ulmi. Liberalii i-au aşteptat pe oţelarii care se întorceau de la Bucureşti şi, împreună, au blocat […]