Târgovişte: A fost semnat contractul cu finanţare europeană pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public

0 0

Primarul Municipiului Târgovişte, jr. Daniel Cristian Stan, a semnat, joi, 23 aprilie, contractul cu finanţare europeană pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public din Municipiu. Este cel mai mare proiect din istoria urbei, valoarea acestuia fiind de aproape 123 de milioane de lei (122,743,134.13 lei).
Administraţia locală a finalizat licitaţia de achiziţie a celor 28 de autobuze, reprezentând prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. În cea de-a două etapă, vor fi achiziţionate încă 12 autobuze. Modelul care va circula pe străzile din Târgovişte este „Mercedes-Benz Citaro Hybrid”, votat „autobuzul anului 2019”.
Semnarea efectivă a contractului de furnizare dintre Primăria Târgovişte şi Mercedes – Benz România se va realiza în următoarele zile.
Proiectul, care este finanţat din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, are în vedere modernizarea fundamentală a transportului public în comun din Târgovişte, nu numai prin achiziţia de vehicule ecologice, dar şi prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în Municipiul Târgovişte.
Concret, vor fi achiziţionate autobuze, vor fi

realizate 28 de staţii de călători de traseu, 3 staţii de capăt de traseu, un depou pe strada Calea lalomiţei şi vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (Bulevardele Mircea cel Bătrân şi Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum şi pasajul peste calea ferată de pe DN 72) şi vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.
Achizia de lucrări va fi lansată luna această.
De precizat că toate staţiile şi mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri LED. De asemenea, va fi implementat şi un sistem de management al flotei, cu aplicaţii multiple.
Cele 3 staţii de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de aşteptare, „info point”, grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi), o cameră „mama şi copilul”, sistem de ticketing şi cel puţin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi şi persoane cu dizabilităţi.
În afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local îl va oferi târgoviştenilor, costurile de operare vor scădea cu o treime din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse considerabil.
Avantajele obţinute în gestionarea transportului public vor determina posibilitatea acordării unor gratuităţi la transportul în comun cât mai multor categorii de oameni, dar şi un tarif rezonabil pentru acest serviciu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primăria Târgovişte a distribuit kiturilor de igienă pentru localnici

Primăria Târgovişte a distribuit săptămâna trecută kiturilor de igienă pentru toţi locuitorii din Municipiu. Fiecare kit cuprinde două perechi de mănuşi şi două măşti de protecţie.Distribuirea a fost făcută de către personalul Direcţiei de Asistenţă Socială, la domiciliu, în funcţie de numărul membrilor fiecărei familii şi cu respectarea distanţei sociale. […]