Târgoviște: A fost semnat al doilea contract de finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Date:

La sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a semnat cel de-al doilea contract de finanțare din cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, care presupune  reabilitarea străzilor Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Bărăției, Ilfovului, Porumbeilor, si Costache Olăreanu. Este o componentă a celei mai  importante etape de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Târgoviște de după implementarea Planurilor Integrate de Dezvoltare Urbană.

Valoarea finanțării este 13.392.036,92 lei, lucrările vor viza reabilitarea părții carosabile, a trotuarelor, refacerea canalizării pluviale și montarea de indicatoare rutiere.

Durata de implementare nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar execuția va debuta în câteva zile!”- a precizat primarul Cristian Stan.

Acesta a remarcat faptul că deja se lucrează serios la reabilitarea străzilor și trotuarelor din Târgoviște! În cadrul unei finanțări nerambursabile, obținute tot în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu o valoare de 21.539.674,38 lei, bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia fac obiectul unor ample lucrări de modernizare.

Totodată, sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare a străzii „Calea București” din municipiul Târgoviște, o arteră rutieră care înregistrează valori importante de trafic, inclusiv de trafic greu.

Este avut în vedere segmentul cuprins între comuna Ulmi și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Petru Cercel, cu o suprafață de aproximativ 30.000 mp. Sunt intervenții la drum, prin turnarea a 3 straturi de asfalt, la trotuare, va fi refăcută canalizarea pluvială și vor fi sistematizate intersecțiile.

Valoarea totală a proiectului este de 13.727.641,24 lei T.V.A. inclus, din care suma de 9.509.627,21 lei, cu T.V.A, va fi suportată de către municipiul Târgoviște, iar suma de 4.218.014,03 lei, cu T.V.A, este asigurată de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...