Târgoviște: A DOUA ACȚIUNE DE COMBATERE A INSECTELOR PRIN PULVERIZARE AERIANĂ

Primăria Municipiului Târgoviște anunță că în perioada 27 iulie – 2 august 2021, în intervalul orar 05.30 – 10.00, va avea loc a doua acțiune de combatere a insectelor de disconfort (țânțari, muște, omizi, tigru de platan etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafața Municipiului Târgoviște (inclusiv în cartierele Priseaca și Sagricom).
În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.
Se vor folosi substanțe avizate de Ministerul Sănătății Publice – Comisia Națională pentru Produse Biocide.
Substanța folosită pentru combaterea dăunătorilor este Aqua K-Othrine EW20, insecticid formulat pentru aplicare ULV. Produsul nu este dăunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organismele acvatice.
Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.
De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Țuțuianu, lider Pro România: "Capitolul "Dragnea" este încheiat!"

Solicitat să comenteze declarațiile fostului șef al PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, făcute la ieșirea din pușcărie, președintele Pro România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a dat de înțeles că fostul „vătaf de Teleorman” nu mai are niciun viitor în politică și nici nu va putea rupe din PSD, pentru […]