Târaoviste: CŢIUNE DE COMBATERE A INSECTELOR PRIN PULVERIZARE AERIANĂ

Primăria Municipiului Târgovişte anunţă că, în perioada 6-12 iulie 2021, în intervalul orar 05.30 – 09.30, va avea loc acţiunea de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa Municipiului Târgovişte (inclusive în cartierele Priseaca şi Sagricom).
În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menţionat, acţiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activităţi.
Se vor folosi substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii Publice – Comisia Naţională pentru Produse Biocide.
Substanţa folosită pentru combaterea dăunătorilor este Aqua K-Othrine EW20, insecticide formulat pentru aplicare ULV. Produsul nu este dăunător pentru oameni şi nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine şi organismele acvatice.
Pentru evitarea intoxicaţiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanţă de 10 kilometri faţă de locul unde se execută tratamentul.
De asemenea, trebuie evitat păşunatul şi consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA, CE SUCCES FABULOS LA WIMBLEDON

Sorana Cîrstea (45 WTA) s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon, după ce a învins-o în trei seturi pe Victoria Azarenka (14 WTA), scor 7-6 (5), 3-6, 6-4.Sorana şi-a adjudecat primul set la tie-break, după un act foarte echilibrat, în care s-a mers cap la cap. Cîrstea a reuşit […]