Tâlhăria prin smulgere, o infracţiune care se comite mai ales vara

0 0

campanie-talharieStudiile realizate la nivel naţional indică faptul că infracţiunea de tâlhărie prin smulgere cunoaşte uşoare creşteri în lunile de vară, drept pentru care Inspectoratul General al Poliţiei Române implementează la nivel naţional şi implicit la nivel local, în perioada iulie – august, o campanie de prevenire intitulată FII PRUDENTĂ! POŢI PREVENI TÂLHĂRIA!, menită să crească gradul de siguranţă al cetăţenilor prin diminuarea factorilor ce pot duce la apariţia unor astfel de incidente. Tâlhăriile se pot comite prin smulgerea fie a telefoanelor mobile sau a lănţişoarelor de la gâtul victimelor, fie a poşetelor, genţilor, sacoşelor sau a chiar a banilor din mâinile acestora.
Aceste acte de agresiune sunt de cele mai multe ori însoţite de inducerea unei stări de ameninţare şi de nesiguranţă asupra victimelor. În cazul smulgerilor, majoritatea victimelor sunt conjuncturale: făptuitorul are intenţia de a proceda în acest mod, îşi alege ca loc de acţiune strada sau mijloacele de transport în comun, ziua, când aglomeraţia îi permite să rămână neobservat în timp ce
Pentru prevenirea unor asemenea infracţiuni Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a criminalităţii, vă recomandă:
– Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
– Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate.
– Când observaţi că sunteţi urmărit de un individ sau de mai mulţi deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul oamenilor din jur.
– Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, studiază din multitudinea de posibilităţi victima, care posedă bunuri şi pare mai neatentă sau mai vulnerabilă, profită de aglomeraţie pentru a dispărea rapid.
Dintre infracţiunile stradale, tâlhăria prin smulgere este una dintre cele mai facile şi mai puţin riscante
brăţări, telefoane mobile etc). – Nu vă lăsaţi atraşi în locuri mai puţin circulate de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine). pentru făptuitori.
– La intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Leonardo Badea: Regionalizarea înseamnă echilibru, nu disproporţie!

În momentul asumării ca proiect naţional a demersului privind regionalizarea şi descentralizarea administrativă am ştiut că lucrurile nu vor fi simple. Că vor provoca reacţii, patimi, interese, gesturi şi decizii variate. Că vor exista suişuri şi coborâşuri, mulţumiri şi neplăceri, satisfacţii şi revolte de moment. Am înţeles că aşa se […]