TABĂRĂ DE EDUCAŢIE ECOTURISTICĂ

Date:

Asociaţia Chindia Jurasic Park în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Coresi” din Târgovişte şi Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, cu finanţare din partea Primăriei Municipiului Târgovişte, a organizat şi susţinut o „Tabără de educaţie ecoturis-tică”, în zona colinară de la poalele Leaotei. Timp de 3 zile, cei 36 de elevi, au avut ocazia să înveţe, dar să şi pună în practică o serie de lucruri noi.
În prima zi, elevii au asistat la primele lecţii, de prezentare a echipamentului montan, necesar atât în sezonul de vară, dar, mai ales, extrem de util în sezonul de iarnă. De asemenea, în acelaşi ambient relaxant, le-au fost prezentate marcajele turistice, fie cele oficiale, fie cele neconvenţionale. În ziua a doua a început activitatea propriu-zisă, cu lucru la patru ateliere, care de care mai interesant: lucru la „roata olarului”, călărie, plantare de puieţi (puşi la dispoziţie de Direcţia Silvică Dâmboviţa – Ocolul Silvic Târgovişte) şi alpinism – coborâre în rapel. După amiaza a fost dedicată unor acţiuni mai uşoare, desfăşurate tot pe ateliere: învăţarea unor cântece de munte, pictură pe lemn sau lut, hrană sănătoasă şi jocuri de grup.
Pentru o parte dintre participanţi, cercetaşi la Centrul Local „Naparis” – Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, această zi a fost ultima provocare ca „lupişori”, urmînd a se întoarce din această aventură ca „temerari”. Pentru alţii, a fost primul pas alături de cercetaşi. Cu toţii au participat la ceremonia specifică de depunere a promisiunii şi de primire a eşarfelor. La finalul taberei, toţi participanţii au primit diplome de participare şi insigne cu sigla proiectului, dar cel mai mare câştig a fost faptul că au reuşit să-şi depăşească limitele şi să participe la toate atelierele acestei tabere, aflând informaţii şi cunoştinţe noi, dar şi exersând tehnici inedite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mare pericol, conductă de gaz fisurată în localitatea Niculești

Ieri, în jurul orei 08:20, pompierii au fost solicitați...

O locomotivă a luat foc 

Pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină în cazul...