T.I.S.P.O.L. – O SĂPTĂMÂNĂ DE CONTROALE

0 0

Poliţia prin structurile rutiere, a demarat acţiunea SEATBELT, în cadrul căreia poliţiştii desfăşoară activităţi pentru verificarea şi impunerea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare omologate. Săptămâna 1117 martie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acţiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii). Acţiunea, coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, se desfăşoară în toată ţara, pe drumurile publice, poliţiştii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislaţiei în domeniu. Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.
Centura de siguranţă are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv şoferul. O funcţie esenţială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ţine nemişcat, în scaunul maşinii, cu spatele drept. De asemenea, prin purtarea centurii, se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact, transmite Poliţia Română. Şoferii pot să transporte minori doar dacă aceştia din urmă poartă centura de siguranţă sau dacă stau întrun scaun special pentru copii, conform legislaţiei rutiere. Prevederile Codului rutier referitoare la transportarea copiilor sunt explicate în Regulamentul pentru aplicarea acestui act normativ. Astfel, atunci când vine vorba de alegerea sistemului de siguranţă potrivit, şoferii trebuie să ţină cont de înălţimea copiilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noua conducere a PSD Dâmboviţa, aleasă în prezenţa liderului Liviu Dragnea

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost aleasă, vineri, preşedintele PSD Dâmboviţa. Casa de Cultură a Sindicatelor Târgovişte a găzduit Conferinţa Extraordinară de alegeri a Organizaţiei PSD Dâmboviţa. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a participat împreună cu vicepreşedintele Carmen Dan- ministrul de Interne, preşedintele Consiliului Naţional şi vicepreşedinte PSD, Mihai Fifor, […]