SUTE DE ȘOFERI AU RĂMAS PIETONI

0 0

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, au acționat pentru combaterea accidentelor de circulație produse pe fondul vitezei excesive, neacordării priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, conducerii unor autovehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe, a nerespectării normelor privind portul centurii de siguranță, a baterilor comise de bici-cliști sau pietoni, precum și în urma nerespectării regulilor de circulație incidente transportului de persoane sau a încălcării normelor privind trecerea la nivel cu calea ferată.În cele 7 zile de acțiune, polițiștii au aplicat 1.854 de sancțiuni contravenționale, dintre 532 au fost pentru nere-spectarea regimului legal de viteză, 21 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 244 pentru indisciplina bicicliștilor, 106 pentru abaterile comise de pietoni și 42 pentru nerespectarea legislației în vigoare de către căruțași.Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 112 permise de conducere și au retras 38 de certificate de înmatriculare.Polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație pentru a reduce gradul de victimizare prin evenimente rutiere negative.În cazul în care sunteți implicați într-un accident rutier sunați prin apelul unic de urgență 112 pentru a anunța accidentul. Dacă nu sunt victime, după îndepărtarea mașinii de pe carosabil, încercați să ajungeți la cea mai apropiată unitate de poliție în vederea întocmirii actelor de constatare.
Dacă sunt victime, așteptați venirea echipajului de poliție, a ambulanței și a serviciului de descarcerare, dacă este cazul. Încercați să acordați primul ajutor victimei. De asemenea, în această situație, nu mutați mașina de pe carosabil! Ceilalți participanți la trafic, în cazul în care observă un accident, trebuie să oprească pentru a acorda primul ajutor victimei!
Cei implicați în eveniment nu au voie să părăsească locul accidentului, această faptă constituie infracțiune!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Polițiștii dâmbovițeni continuă acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile organizate, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2. Activitățile au fost desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte structuri teritoriale ale M.A.I,.Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii […]