Sute de monede de origine spaniolă, românească, poloneză şi turcă, descoperite în Săbieşti

0 0

Mai multe persoane din Bucureşti au descoperit sute de monede vechi, ce datează din perioada 1500-1600 d. Ch. Potrivit specialiştilor, acestea sunt de origine spaniolă, românească, poloneză şi turcă. Este vorba de peste 980 de monede, care au fost descoperite pe raza localităţii Săbieşti, din oraşul Răcari.
„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, însoţiţi de un criminalist şi de 2 arheologi de la Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, au acordat sprijin reprezentanţilor Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Dâmboviţa pentru a intra

în posesia a peste 980 de monede, descoperite de un bărbat din Bucureşti, împreună cu mai multe persoane, în urma unor activităţi de detecţie şi săpare a solului pe raza localităţii Sabieşti.
Potrivit IPJ Dâmboviţa, persoanele în cauză sunt deţinătoare legale de detectoare de metale.
„În ceea ce priveşte locul unde au fost găsite aceste monede metalice, până în prezent, sa stabilit că acesta nu face parte din categoria siturilor arheologice”, mai precizează IPJ Dâmboviţa.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Sute de monede de origine spaniolă, românească, poloneză şi turcă, descoperite în Săbieşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Psihologia Politică şi Apărarea Socială (CXXXIV)

de Gustave Le Bon_ Germania, după ce lasă o altă naţiune să-şi spargă capul cu cucerirea şi păstrarea unei ţări, se instalează bine mersi pe teritoriul ocupa de alţii şi trece la exploatarea acestuia, aşa cum, de exemplu, a procedat în cazul Marocului. Care este metoda? Simplu. Germania nu se […]