Published On: mie, ian. 15th, 2020

Sute de monede de origine spaniolă, românească, poloneză şi turcă, descoperite în Săbieşti

Mai multe persoane din Bucureşti au descoperit sute de monede vechi, ce datează din perioada 1500-1600 d. Ch. Potrivit specialiştilor, acestea sunt de origine spaniolă, românească, poloneză şi turcă. Este vorba de peste 980 de monede, care au fost descoperite pe raza localităţii Săbieşti, din oraşul Răcari.
„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, însoţiţi de un criminalist şi de 2 arheologi de la Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte, au acordat sprijin reprezentanţilor Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Dâmboviţa pentru a intra

în posesia a peste 980 de monede, descoperite de un bărbat din Bucureşti, împreună cu mai multe persoane, în urma unor activităţi de detecţie şi săpare a solului pe raza localităţii Sabieşti.
Potrivit IPJ Dâmboviţa, persoanele în cauză sunt deţinătoare legale de detectoare de metale.
„În ceea ce priveşte locul unde au fost găsite aceste monede metalice, până în prezent, sa stabilit că acesta nu face parte din categoria siturilor arheologice”, mai precizează IPJ Dâmboviţa.

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Alex spune:

    Nu stiam ca spaniolii au trecut prin zona noastra vreodata.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>