Sute de elevi târgovişteni au participat la „Parada verzilor”

5 Iunie este Ziua Mondiala a Mediului. Mesajul ONU de anul acesta este: SOS oceanul planetar, mesaj facut cunoscut publicului larg cu ajutorul ambasadorilor sai, modelul Gisele Bündchen, actorii Don Cheadle şi Ian Somerhalder, dar şi fotbalistul Yaya Toure. În spiritul unei atitudini responsabile pentru o viaţa mai sanatoasa şi o relaţie corecta cu mediul înconjurator, Şcoala Coresi din Târgovişte a organizat şi anul acesta „Parada Verzilor”.
Proiectul a fost conceput în vederea gasirii celor mai eficiente modalitaţi de conştientizare a elevilor şi membrilor comunitaţii locale asupra importanţei pro-tejarii mediului, precum şi de formare a comportamentelor dezirabile în raport cu mediul înconjurator. Activitatea finala din cadrul proiectului se constituie intr-un semnal de alarmă adresat întregii comunităţi referitor la protejarea pădurilor şi evitarea defrişării necontrolate. Acţiunea s-a cu avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi cu sprijinul Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, al Jandarmeriei Dâmboviţa, al Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea, a participat la o acţiune devenită deja tradiţională în municipiul Târgovişte, „Parada verzilor”. Menită a senzibiliza opinia publică la probleme ca încălzirea globală, risipirea resurselor naturale sau poluarea, manifestarea a fost suţinută de elevii Şcolii Generale Coresi din Târgovişte, sub sloganul „Salvaţi planeta albastră!”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Învăţătorul, la loc de cinste!

Ziua învăţătorului este sărbătorită în fiecare pe 5 iunie, reprezentând, totodată, şi ziua naşterii lui Gheorghe Lazăr, considerat fondatorul învăţământului românesc. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), Ziua Învăţătorului a fost sărbătorită prin activităţi extraşcolare, organizate de fiecare unitate de învăţământ, şi nu au avut loc cursuri normale. Deputatul Claudia Gilia […]