Supravieţuire miraculoasă pentru un bărbat care, timp de două nopţi, a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu

Echipa Salvamont -Salvaspeo Dâmboviţa a intervenit în cursul după-amiezii zilei de miercuri, 6 ianuarie 2021, pentru a acorda sprijin unui bărbat care timp de două nopţi a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu. La ora transmiterii acestei informaţii, bărbatul se află în afara oricărui pericol. Echipamentul profesional i-a salvat viaţa turistului care două nopţi a dormit sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Bărbatul, epuizat fizic a fost găsit astăzi, 6 ianuarie, în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Buşteni, aflată în patrulare şi care fusese alerta încă din seara zilei de luni, 4 ianuarie de către echipa Salvamont – Salvaspeo Dâmboviţa care a sesizat faptul că un autoturism se află în zona telecabinei Peştera şi propietarul nu a revenit de pe traseu. Bărbatul a fost preluat din zona Babelor de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmboviţa şi transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peştera. Bărbatul în vârstă de 45 de ani este din Constanţa şi a plecat singur în drumeţie la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, 4 ianuarie 2021, pornind din zona telecab-inei Peştera unde şi-a lăsat autoturismul. Vremea capricioasă, ceaţa şi precipitaţiile i-au creat mari probleme, bărbatul fiind epuizat fizic şi pus în situaţia de a nu mai putea continua drumul. Nu a putut nici să solicite ajutor la 112 sau Salvamont pentru că telefon mobil i s-a descărcat.
ATENŢIE!
Pentru toţi iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile, să ajungă în zona montană Peştera-Padina, trebuie să fie echipaţi specific perioadei de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Atenţie! Pericol de avalanşă!

Ca urmare a condiţiilor nivome-teorologice actuale şi a prognozei meteo pentru următoarele zile, există posibilitatea creşterii riscului de producere a avalanşelor în zona montană înaltă.Conform buletinului nivometeo-rologic emis în data de 6.12.2020 de către Administraţia Naţională de Meteorologie, riscul producerii de avalanşe (pe o scală de la 1 la 5) […]