Suntem din ce în ce mai buni în domeniul digital

Ş.E.
0 0

digitalRomânia face parte din grupul ţărilor pe trend ascendent (catching-up), ce înregistrează un ritm de evoluţie mai rapid decât media, arată rezultatele celui mai recent Index privind economia şi societatea digitală publicat joi, 25 februarie. Cu un punctaj general de 0,35, România ocupă însă ultimul loc între statele membre UE, performanţele sale fiind mai slabe decât cele înregistrate la nivel european.
Comparativ cu anul trecut, datele consemnează creşterea gradului de conectare a populaţiei la reţelele de bandă largă, în special datorită calităţii acestor servicii. România se confruntă cu două provocări principale în domeniu, acestea limitându-i capacitatea de a exploata beneficiile economiei digitale:
• îmbunătăţirea acoperirii reţelelor fixe de internet în bandă largă, care în prezent ajung doar la 89% din gospodării, cu mult sub media UE (97%);
• creşterea numărului de abonaţi la servicii în bandă largă, procentele înregistrate atât pentru serviciile de internet fixe, cât şi mobile, fiind mult sub media europeană. Raportul mai arată că nivelul scăzut al competenţelor digitale şi al încrederii utilizatorilor este principala piedică identificată din calea dezvoltării economiei digitale. Participarea sporită a românilor în cadrul reţelelor sociale este principalul factor de creştere în termeni de utilizare a internetului. Companiile româneşti, însă, trebuie să exploateze mai bine posibilităţile oferite de reţelele sociale, comerţul electronic sau aplicaţiile de tip cloud. Raportul indică şi o creştere a interacţiunii on-line cu autorităţile publice, însă insuficientă pentru a evita poziţionarea pe ultimul loc la nivel european la acest capitol.
Indexul privind economia şi societatea digitală (DESI) este un instrument online pentru măsurarea progreselor realizate de statele membre UE în direcţia unei economii şi a unei societăţi digitale. Acesta reuneşte o serie de indicatori relevanţi, şi anume: grad de conectare, capital uman, grad de utilizare a internetului, nivel de integrare a tehnologiilor digitale şi număr de servicii publice digitale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Serenada Primăverii"

Şcoala de balet şi dans „Happy Dance Academy” Târgovişte – coordonator prof. coregraf Daniela Rotari (Toderaşcu) şi Parohia „Înălţarea Domnului” Catedrala Eroilor Târgovişte, prin corul de copii „Anastasis” -îndrumător pr. Lucian Constantin Mileşan, au organizat la sfârşitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului din Târgovişte (Clubul Studenţilor) un spectacol de cântec […]