SUCCES DRAMATIC PENTRU CSM TÂRGOVIȘTE ÎN LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET

Mihai ROŞOIU
0 0

CSM Târgoviște și-a trecut în cont a patra victorie stagională într-o manieră dramatică, după 75-74 pe teren propriu cu Olimpia CSU Brașov într-un meci jucat sâmbătă seara (8 ianuarie) în etapa a 13-a a LNBF. Multipla campioană a României a condus cu 15 puncte, dar Brașovul a revenit în ultimul sfert și chiar a preluat conducerea pentru câteva secunde.

Târgoviște: Stoenescu, Popescu, Dobă, Dumitru, Irimia

Brașov: Scekic, Pesovic, Armanu, Ciciovan, Dusanic

Carla Popescu a marcat patru din primele șase puncte ale gazdelor (6-2), tripla lui Scekic găsindu-și răspunsul prin reușita Ancuței Stoenescu, 8-5. CSM Târgoviște a mers la +6 pe tabelă după noi reușite semnate de Stoenescu (13-7), diferența urcând în mai multe momente la nouă puncte, 20-11. Pesovic a tăiat avantajul gazdelor la 20-17, însă Irimia a punctat de la distanță (25-17) și gruparea din Dâmbovița și-a adjudecat primul sfert cu 27-22, informează baschet.ro.

CSM Târgoviște a avut trei aruncări precise de la distanță în prima parte din parțialul următor și Stoenescu și-a dus echipa la 38-23. Brașovul a început să recupereze din dezavantaj și cu cinci puncta la rând din parte lui Scekic, formația de sub Tâmpa a venit la 42-34. Finalul primei reprize le-a reușit mai bine oaspetelor, care au șters diferența de pe tabelă aproape în totalitate, la pauză intrându-se cu 43-40.

Stoenescu a scuturat plasa din spatele arcului de cerc în două rânduri (49-40), iar Irimia a mărit avansul gazdelor la +11. Pesovic a contribuit la revenirea Brașovului (51-46), iar Dusanic și-a adus formația la patru puncte în urmă, 57-53. CSM Târgoviște a replicat de două ori, ducându-se la șapte puncte în față, în cele din urmă scorul după acest parțial fiind 62-57.

Olimpia CSU Brașov s-a menținut aproape în ultimul sfert (66-62), din nou Stoenescu făcând diferența în momentele importante și amfitrioanele au mers la 71-62. Scekic a condus Brașovul pentru un run de 10-2 și scorul devenea 73-72 cu trei minute înainte de final, moment după care formația de sub Tâmpa a preluat conducerea la 74-73, după câte o liberă precisă din două încercări pentru Dusanic și Scekic. Tot la linia de fault a ajuns și Gabriela Irimia, transformându-și ambele aruncări, decisive în succesul gazdelor. Olimpia CSU și-a ratat ultimele două aruncări și Dusanic a făcut pași după o recuperare ofensivă, Brașovul pierzând posesia și Târgoviște a câștigat cu 75-74, mai scrie baschet.ro.

Formația din Târgoviște ajunge la 4-8 bilanț și are meci cu Sirius Târgu Mureș în deplasare etapa viitoare, iar Brașovul coboară la 2-10, acumulând a cincea înfrângere la rând în campionat, și primește vizita Aradului pe 12 ianuarie.

Ancuța Stoenescu a fost MVP-ul partidei cu 33 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, urmată din tabăra învinselor de Biljana Pesovic cu un double-double (30 de puncte, 10 recuperări).

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA, DEBUT CU VICTORIE ÎN CANTONAMENTUL DIN ANTALYA

Chindia Târgoviște a susținut duminică, la prânz, primul meci de verificare din cantonamentul din Antalya, 2-0 cu Corum FK, formație de liga a treia din Turcia. Inițial, dâmbovițenii ar fi trebuit să joace ieri cu Rapid, amicalul fiind însă anulat. Golurile din jocul test de astăzi au fost marcate de […]