Studenții au făcut practică la Prefectura Dâmbovița

Date:

Studenții Facultății de Drept și Științe Administrative ai Universității „Valahia” din Târgoviște au avut posibilitatea, pe parcursul mai multor săptămâni, să asiste la activitățile desfășurate de instituția Prefectului, să observe cum se întocmesc documentele de la diferite comisii și să vadă, în concret, modul de colaborare dintre autoritățile publice locale și Instituția Prefectului- județul Dâmbovița.

”Calea către înțelepciune este pavată cu experiențe practice” – acest proverb i-a ghidat pe studenții care au finalizat stagiul de practică la Instituția Prefectului din Județul Dâmbovița.

Fiecare zi a fost una plină de evenimente și noi cunoștințe acumulate. Un stagiu de practică în administrația publică este o oportunitate crucială pentru tinerii studenți să își transforme cunoștințele teoretice în abilități practice. Să vadă ce înseamnă munca în folosul oamenilor și cum pot fi aplicate legile într-un mod concret. 

„În cadrul activităților, stagiarii și-au aprofundat procesele administrative, și-au îmbunătățit abilitățile de a lucra în echipă și au învățat cum se iau deciziile la acest nivel.

Au avut posibilitatea să asiste la ședințele Colegiului Prefectural, Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, să vadă exact care este procedura legată de controlul de legalitate al actelor administrative sau a modului în care se desfășoară discuțiile în cadrul Comisiei de Dialog Social.

Astfel de experiențe nu numai că îi pregătesc pentru viitorul lor profesional, dar contribuie și la formarea unei generații implicată și responsabilă în construirea unei societăți mai bune.

Am convingerea că atunci când vor fi în situația să-și aleagă un loc de muncă, administrația publică va fi printre primele opțiuni. Avem nevoie de oameni bine pregătiți în toate instituțiile publice.”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, conf.univ.dr. Claudia Gilia 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...