STS susţine inovaţia la PatriotFest

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale susţine concursul naţional PatriotFest, ajuns la cea de-a patra ediţie. Competiţia este dedicată specialiştilor care doresc să inoveze în domeniul securităţii şi apărării naţionale prin tehnologie.
Noutatea din acest an aduce o provocare pentru firmele mici şi mijlocii româneşti de a participa, alături de experţii instituţiilor din sistemul de apărare, la dezvoltarea unor soluţii şi sisteme tehnologice care pot contribui la menţinerea securităţii naţionale.
Evenimentul destinat specialiştilor în comunicaţii şi tehnologia informaţiei se desfăşoară în perioada iunie – noiembrie 2021 şi are două teme de actualitate: „Sisteme autonome de tip platforme aeriene, terestre, navale” şi „Sisteme de detecţie şi contracarare a dronelor”. Competiţia, iniţiată de Asociaţia New Strategy Center, este organizată cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază. Cele mai bune proiecte înscrise în concurs vor fi premiate şi vor beneficia de susţinerea organizatorilor pentru îmbunătăţirea ideilor prezentate.
PatriotFest este un concurs naţional dedicat proiectelor tehnologice cu impact asupra domeniului securităţii şi apărării naţionale, cu aplicabilitate atât în mediul public, cât şi privat.
Fiecare ediţie a competiţiei care angrenează „minţi inteligente” îşi propune să unească lumile creatorilor şi consumatorilor de inovare pentru un viitor mai sigur şi mai integrat tehnologic. Susţinerea performanţei româneşti înseamnă nu numai dezvoltarea unei platforme de sprijin şi de recompense pentru inovare, dar şi o curajoasă încercare de oprire a fenomenului de exod al profesioniştilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Depistat la volan, sub influenţa alcoolului

Poliţiştii de la rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.Astfel, poliţiştii au oprit în trafic pentru control, pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, un autoturism condus de un bărbat […]