Străzi asfaltate, dispensar renovat şi Şcoala Ghergani modernizată în oraşul Răcari

I.B.
0 0

CARAVETEANUIn oraşul Răcari sunt în plin proces de desfăşurare o serie de proiecte de maximă importanţă care contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii locale. Edilului Marius Caraveţeanu a fost gazda preşedintelui CJ, Adrian Ţuţuianu care a făcut un tur de forţă pe la obiectivele aflate în curs de modernizare, în oraşul Răcari. Prezenţi la Răcari au fost şi o parte din parlamentarii PSD, senatorul Valentin Calcan şi deputatul lonuţ Săvoiu.
Se asfaltează străzile Tudor Vladimirescu, Boanga, 8 Martie şi în cartierul Colacu, strada Bisericii
Prima oprire a fost pe şantierul privind modernizarea unor străzi din Răcari. Este vorba despre un proiect în valoare de 2.341.334,92 lei realizat în baza unei asocieri între Consiliul Local Răcari şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Fiecare contribuie cu 50%. Se asfaltează pe o lungime de 3,39 km, în Răcari străzile: Tudor Vladimirescu, Boanga şi 8 Martie iar în cartierul Colacu, strada Bisericii. Dispensarul Medical Răcari a fost modernizat
S-a mers în vizită şi la Dispensarul Medical Răcari. Şi acest obiectiv de maximă importanţă pentru răcăreni a fost cuprins într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. S-au realizat lucrări de izolare termică, reparaţii interioare şi a fost amenajată curtea. Valoarea acestei investiţii se ridică la 50.000 lei, bani de la bugetul local.
Şcoala Ghergani în plin proces de modernizare
Din programul preşedintelui CJ, Adrian Ţuţuianu nu a lipsit nici vizita pe şantierul de la Şcoala Ghergani cuprinsă într-un amplu proces de modernizare pe fonduri europene. Este vorba despre proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere şi echipare infrastructură educaţională – Şcoala Ghergani, oraş Răcari, judeţul Dâmboviţa cu finaţare prin POR, Axa 3 -Infrastructură socială, Domeniul de intervenţie 3.4 Infrastructură educatională în valoare totală de 9.177.112,00 lei. Contractul de dotări se află în procedura de furnizare cu termen final data de 30 octombrie 2015. Termenul de finalizare al întregului proiect este data 25 decembrie 2015 iar obiectivul se va da în folosinţă în anul 2016, după vacanţa de Paşte. Pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile dar şi pentru achitarea facturilor emise până la data de 31.12.2015, Primăria Răcari a făcut un împrumut de 5 miliarde lei vechi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sediu administrativ la Bălăneşti, oraşul Răcari

Plecând de la principiul să fie cât mai aproape de nevoile cetăţenilor, edilul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu a luat iniţiativa de a amenaja un sediu administrativ şi în satul Bălăneşti. Această investiţie se realizează din bugetul local şi se ridică la valoarea de 407.600 lei. Lucrările la această investiţie vor […]