STOP incendiilor de vegetaţie!

0 0

Pe fondul încălzirii accentuate a vremii din ultima perioadă, unii cetăţeni au demarat activităţile de igienizare a terenurilor. Îngrijorător este că această activitate se realizează prin arderea resturilor vegetale, a vegetaţiei uscate şi a miriştilor, fără a respecta prevederile legale care reglementează modul cum se efectuează aceste arderi.
Nu contează faptul că flăcările se propagă cu viteză foarte mare la vecinătăţi, punând în pericol gospodăriile din apropiere sau că suprafaţa incendiată se află în apropierea pădurii, existând riscul extinderii incendiului la fondul forestier. Pur şi simplu, aceste persoane dau foc şi părăsesc locul respectiv, fără a mai supraveghea arderea sau a se gândi la consecinţe.
Numai în ultimele două zile, echipajele de pompieri dâmboviţeni au fost solicitate şi au intervenit la 52 de incendii de vegetaţie care au afectat peste 60 ha. În două situaţii, flăcările provenite de la vegetaţia care ardea în vecinătate, au distrus o rulotă în comuna Aninoasa şi acoperişul unei locuinţe în oraşul Puicoasa. Având în vedere creşterea alarmantă a numărului de incendii de vegetaţie din ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetăţenii dâmboviţeni să limiteze aceste activităţi. Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranţa cetăţenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori şi traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii, iar pentru stingerea acestora se consumă o cantitate mare de carburanţi, necesitând implicarea unui număr mare de resurse umane şi materiale.
Inspecţia de prevenire efectuează controale în teren pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate, valoarea sancţiunii fiind cuprinsă între 1000-2500 lei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Singurul beneficiu al bugetului pe 2019 este majorarea alocaţiilor" -susţin liberalii dâmboviţeni

„Partidul Naţional Liberal – Filiala Dâmboviţa consideră că singurul beneficiu net al bugetului din acest an este majorarea alocaţiilor pentru copii, impusă de Partidul Naţional Liberal printr-un amendament votat în Parlament. Datorită Partidului Naţional Liberal, alocaţiile copiilor vor creşte de la 1 Martie de la 200 lei la 300 lei […]