Stop exploatării copiilor! 

Date:

268 de copii au fost chinuiți și trimiși la muncă de propri părinți anul trecut, în România. 

De Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor, se trage un nou semnal de alarmă în privința uneia dintre cele mai crunte realități ale zilelor noastre: copii obligați de familie sau de alți adulți să muncească, fiind în același timp bătuți și umiliți pentru a aduce bani.

Vă puteți închipui ce înseamnă un copil de sub doi ani “exploatat prin muncă”? Da, o astfel de oroare există! Doar anul trecut, au fost nu mai puțin de 38 de copii sub 2 ani care au fost supuși unui astfel de abuz! Alți 54 aveau sub 6 ani, 48 – sub 9 ani, 70 – sub 13 ani și 58 – între 14 și 17 ani! Iată, acesta este tabloul complet al acestei realități crunte!

 Cele mai multe cazuri s-au petrecut în familie. Aceste situații imposibil de înțeles sunt mai puține față de 2021, dar mă tem că nu putem avea siguranța că toate cazurile sunt raportate și se regăsesc în statistici. 

 Și un singur caz de copil exploatat, chinuit, umilit și trimis la muncă trebuie să fie un semnal de alarmă! Pentru că nu vorbim doar de cifre seci, ci despre suflete chinuite, care rămân cu traume pe viață.

Orice copil care este exploatat, sub orice formă, care este obligat să iasă pe stradă să muncească sau să cerșească, în loc să fie trimis la școală și să fie lăsat să se bucure de anii minunați ai copilăriei TREBUIE să fie o urgență!

 Cu acest scop a fost gândită legea PREVENIRII separării copilului de familie, o lege atât de discutată și atacată printr-o campanie de manipulare și fake-news cum rar mi-a fost dat să văd. N-am să obosesc să spun același lucru: Legea PREVENIRII separării copilului de familie urmărește SĂ SPRIJINE acea familie să găsească soluții și să identifice resurse să-și poate țină copiii acasă, să-i crească în familie. NU să ia copiii din familii, cum s-a manipulat în mod fals opinia publică, ci să ofere familiilor soluții.

 Abuzurile asupra copiilor trebuie să înceteze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...