Stingem lumina pe 30 martie, la 20.30

Ora Pământului, cea mai mare mişcare voluntară de mediu, va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-şi arăta angajamentul faţă de Planetă. Ora Pământului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autorităţi să îşi folosească puterea pentru a face schimbări la nivel personal, dar şi la nivel global, încât să protejeze natura de care depinde bunăstarea şi dezvoltarea umanităţii. Pe 30 martie, în toată ţara vor avea loc mai multe evenimente şi activităţi organizate pentru a sărbători Ora Pământului, precum ture cu bicicletele, concerte în aer liber şi nu numai.
În ultimul deceniu, Ora Pământului a inspirat milioane de oameni să ia atitudine pentru a stopa schimbările climatice sau pentru a contribui la alte iniţiative menite să protejeze natura. Mişcarea a contribuit la crearea unei zone marine protejate, de 3,5 milioane de hectare, în Argentina, o pădure Ora Pământului, de 2700 de hectare, în Uganda şi a ajutat la adoptarea unei noi legislaţii pentru protecţia mărilor şi pădurilor în Rusia. Anul trecut, Polinezia Franceză s-a mobilizat pentru a proteja 5 milioane de kilometri pătraţi din mările sale pentru a conserva ecosistemele oceanice. Peste 180 de ţări şi teritorii se reunesc şi anul acesta pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii, dar şi pentru a inspira oameni, comunităţi, companii, guverne să acţioneze pentru a stopa declinul biodiversităţii. Kenya, de exemplu, intenţionează să planteze 1 miliard de copaci până în 2030 pentru a reface pădurile. În Malaezia, oamenii au iniţiat o petiţie pentru a pune conservarea tigrilor pe agenda publică naţională. Ecuadorul militează în capitala Quito pentru o lege care să interzică plasticul, iar Finlanda va provoca peste un sfert din populaţia ţării să adopte o dietă mai prietenoasă cu planeta. WWF România provoacă oamenii, companiile, instituţiile să îşi creeze obiceiuri mai prietenoase cu mediul, pe care să le menţină cel puţin până la următoarea ediţie Earth Hour.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Furau banii dintr-un tonomat de cafea

Dacă unii hoţi se profilează pe buzunare, magazine sau bancomate, alţii se rezumă la… automate de cafea. Este şi cazul a trei tineri, în vârstă de 17,18 şi, respectiv, 22 ani, care au fost prinşi de poliţiştii în timp ce încercau să spargă un asemenea aparat. În această dimineaţă, poliţiştii […]