Stimulentul de reinserţie creşte la 1500 lei pe lună

0 0

Stimulentul pentru părinţii care sunt în concediu de creştere a copilului şi aleg să se întoarcă la serviciu înainte de termen cu cel puţin şase luni, va creşte de la 650 de lei la 1.500 de lei. Cel puţin aşa reiese din cele două proiecte ale ministrului Muncii, care au fost puse în dezbatere publică două proiecte: unul care vizează eliminarea cumulului salariu/pensie în sistemul de stat şi celălalt pentru creşterea stimulentului de reinserţie pentru părinţi.
Astfel, conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă, creşte stimulentul de reinserţie pentru părintele care optează să se întoarcă la muncă înainte de şase luni, în condiţiile în care se afla în concediul pentru creşterea copilului, de la 650 de lei la 1.500 de lei.
„Este o măsură care creşte veniturile părinţilor, scade riscul de deprofe-sionalizare, asigură forţă de muncă angajatorilor şi aduce şi un plus financiar substanţial la buget (…) Aşa, poate apela la servicii profesionale de îngrijire a copilului”, a spus ministrul Raluca Turcan.
Stimulentul de reinserţie se acordă părinţilor care revin mai repede la serviciu din concediul de creştere a copilului şi nu se poate cumula cu indemnizaţia de creştere a copilului. Stimulentul se acordă în baza unei cereri din partea părintelui.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MARIAN AIOANI, ÎN ECHIPA ETAPEI

Liga Profesionistă de Fotbal prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun unsprezece, lată cum arată echipa ideală a etapei a 28-a: PORTARMarian Aioani (Chindia /21 de ani) – Portarul târ-goviştean şi-a trecut în cont un nou meci fără gol încasat. Prestaţiile sale din acest sezon confirmă că este unul […]