STEAGUL TÂRGOVIŞTEI, PE VÂRFUL ARARAT

0 0

geo badeaGeo Badea, Marius Popescu, Aurelian Cotinescu şi Petre Preda sunt cei patru alpinişti târgovişteni, membri ai Asociaţiei de Turism Chindia, care au reuşit să escaladeze Muntele Ararat din Turcia, ce are o înălţime de peste 5.000 de metri. Acest munte este cunoscut, în Biblie, drept locul în care s-a oprit Arca lui Noe.
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută de primarul municipiului Târgovişte şi trei dintre alpinişti, ne-au fost împărtăşite impresii din această frumoasă expediţie, care s-a finalizat cu aşezarea culorilor Târgoviştei pe Muntele Ararat.
Primarul Târgoviştei i-a felicitat pe cei patru târgovişteni pentru reuşita expediţiei, atât din punctul de vedere al edilului care, alături de Consiliul Local Municipal Târgovişte, a acordat sprijinul financiar necesar, dar şi din perspectiva membrului unei echipe, la fel de curajoasă, care, în anii ’90, a participat la cucerirea Vârfului Aconcagua, unul dintre cele mai înalte vârfuri, aflat în top şapte.
Alpiniştii au mulţumit pentru susţinere administraţiei publice locale a Târgoviştei, Asociaţiei de Turism Chindia, tuturor celor ce i-au sprijinit. Ei au dedicat această reuşită Zilelor Municipiului Târgovişte, dar şi Asociaţiei Chindia, care a împlinit 30 de ani de la înfiinţare. Expediţia a început pe data de 3 august şi s-a finalizat pe data de 7 august. Ea a cuprins şi o perioadă de aclimatizare, de pregătire logistică şi psihică. Urcarea efectivă a început în dimineaţa de 7 august, la ora 2 şi 10 minute, şi a durat 4 ore. Nu a existat niciun fel de problemă tehnică.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liber la "Prima Casa" in lei

Prin hotărâre de guvern, săptămâna trecută a fost suplimentat, cu un miliard de lei, plafonul de garanţii de stat pentru programul „Prima Casă”. Din această sumă, 300 de milioane de lei sunt alocate exclusiv pentru susţinerea creditelor pentru achiziţionarea locuinţelor ANL. Noua variantă a programului este cu credite exclusiv în […]