Statul român, pregătit în a acorda sprijin autorităţilor din Croaţia

În data de 29 decembrie 2020, în urma luării la cunoştinţă a nefericitului eveniment produs în Croaţia, ţara afectată de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, autorităţile române şi-au arătat disponibilitatea de a interveni şi a acorda sprijin autorităţilor croate.
Precizăm faptul că ajutorul oferit statului afectat de acest nefericit eveniment se va acorda în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul croat prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. Dat fiind faptul că situaţia se află sub permanentă monitorizare a autorităţilor române, cu informarea prealabilă a premierului României, domnul Florin Cîţu şi a ministrului afacerilor interne, domnul Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat deja Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ca echipele de Căutare-Salvare RO-USAR să fie pregătite pentru a interveni şi totodată, să sprijine autorităţile croate în funcţie de nevoile solicitate de aceştia, în baza solicitării de asistenţă internaţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tradiţii şi obiceiuri populare în Ajun şi în prima zi a Anului Nou

Înnoirea simbolică a timpului calendaristic la cumpăna dintre ani, în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie este numită îngropatul Anului sau Revelion. Personificare a Soarelui, Anul este numit An Vechi înainte de miezul nopţii de Revelion şi An Nou după miezul nopţii. Ân credinţa popular, Divinitatea Anului se naşte, […]