Statul Islamic vrea o bucăţică din Liban

0 0

islamIeri, a fost testat, de către japonezi, prototipul unui tren cu deplasare electromagnetică care a atins viteza record de 603 km/oră. Viteza de 603 km/oră a fost menţinută timp de 10,8 secunde, în timpul traversării unui tunel. Respectivul tren este destinat să circule pe o linie specială de 42,8 km în Yamanashi, în centrul Japoniei. Precedentul record, pentru un tren japonez, a fost de 590 km/oră. Actualul tren, care a fost testat ieri, are o viteză care-i permite să străbată 10 km într-un minut sau 170 de metri într-o secundă. Prototipul va fi dat în exploatare în anul 2027 şi va circula pe căi ferate special construite, între Tokyo şi Nagoya. Prototipul nu va circula cu viteza maximă de 603 km/oră, dar va avea o viteză de transport călători de 500 km/oră pentru a parcurge distanţa de 286 de km dintre Tokyo şi Nagoya, în 40 de minute. Central Japan Railway este dispusă să investească 5523,6 miliarde de yeni, echivalentul a 42,5 miliarde de euro, pentru a construi primul tronson dintre Tokyo şi Shonagawa, localitate considerată cel mai important centru industrial unde este fabricată Toyota. Un astfel de tren ar străbate distanţa de 80 de km dintre Târgovişte şi Bucureşti în 11,6 minute. Cu un asemenea tren, la o asemenea viteză, în mod sigur n-ar mai exista blatişti aceştia nemaiavând timp să coboare la staţiile dintre cele două oraşe, Târgovişte, respectiv Bucureşti.
în timp ce japonezii terstează trenuri de foarte mare viteză, în Egipt, fostul preşedinte Mohamed Morsi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, acuzat că a fost puternic implicat în arestarea şi torturarea celor care au manifestat împotriva sa, în 2013, în cel mai mare oraş al ţării, Cairo. Ceea ce a atârnat cel mai greu în pronunţarea sentinţei a fost faptul că Morsi s-a implicat, indirect, în asasinarea unui ziarist şi a doi manifestanţi. Morsi este considerat singurul vinovat pentru incitarea adepţilor săi la manifestări ostile şi de o violenţă ieşită din comun, împotriva adversarilor săi politici. Cu toate acestea, Mohamed Morsi, în ciuda condamnării sale, continuă să susţină că el este singurul preşedinte legitim al Egiptului.
Deci, când ieri în Japonia se testa prototipul unui tren, când tot ieri, în Egipt fostul preşedinte Morsi era condamnat la 20 de ani de închisoare, în Liban situaţia a început să devină din ce în ce mai critică deoarece Statul Islamic a început să pătrundă pe teritoriul acestui stat. Libanul se învecinează cu Siria. Ghinionul îl constituie faptul că zona de graniţă libaneză este foarte aproape de teritoriul pe care-l controlează Statul Islamic. Primele incursiuni ale membrilor Statului Islamic au avut loc pe 23 ianuarie, când 200 de jiha-dişti au invadat pur şi simplu teritoriul libanez, obligând armata să intre foarte repede în acţiune. împrejurimile localităţilor libaneze Ersal, Brital şi Ras Baalbek au devenit teatrul cotidian al unor înfruntări armate din ce în ce mai violente şi sângeroase. După cum se ştie, conducătorii organizaţiei Statul Islamic nu renunţă la ideea de a cuceri şi controla definitiv Libanul. Dacă acest lucru se va finaliza, statul evreiesc va fi în pericol deoarece se învecinează cu teritoriul libanez. în ciuda eforturilor făcute de către americani şi Occident, Statul Islamic reuşeşte să se extindă şi să se infiltreze tot mai mult în teritoriile locuite de arabi. Deocamdată, Statul Islamic nu se leagă de Turcia deoarece guvernul acestui stat, în afara faptului că este de orientare islamistă, închide ochii, permiţând ca pe teritoriul lui să tranziteze armele destinate Statului Islamic inclusiv tranzitarea petrolului pe care organizaţia ismalistă îl vinde la negru. Când nu va mai avea nevoie de Turcia, în caz că va fi victorios, Statul Islamic va ataca şi această ţară.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Mopediştii şi motocicliştii trebuie să fie vigilenţi în trafic

Vremea s-a încălzit iar pe drumurile publice şi-au făcut simţită prezenţa mopediştii şi motocicliştii. Pentru prevenirea implicării în accidente de circulaţie, poliţia rutieră dâm-boviţeană recomandă conducătorilor de motociclete şi mopede: Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie şi purtaţi întotdeauna cască de protecţie omologată care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitaţi […]