Sprijin în cuantum de 2250 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă anumite categorii de persoane

Date:

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița informează agenții economici care au încheiat convenții în vederea subvenționării locurilor de muncă pentru tineri, pentru persoane cu vârsta peste 45 de ani, persoane cu handicap, unici susținători a famiilor monoparentale sau șomeri de lungă durată, că, în luna ianuarie 2024, au fost efectuate toate plățile restante din anul 2023.

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, tineri cu vârsta până în 30 de ani, persoane cu handicap, unici susținători a famiilor monoparentale sau șomeri de lungă durată, primesc lunar, de la data încheierii convenţiei, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni de la data încadrării în muncă(Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările si completările ulterioare).

Până la începutul lunii iunie 2024, vor fi puse în plată toate solicitările angajatorilor înregistrate în anul 2023, respectiv  1367 de convenții pentru 1931 de șomeri, acest lucru însemnând un efort financiar de peste 28.845.000 lei.

Potrivit programului stabilit de către ANOFM,  AJOFM Dâmbovița va continua apoi cu cererile agenților economici depuse în acest an. Până la data de 18.01.2024 au fost deja depuse 42 de cereri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...