Sprijin financiar pentru angajatorii care organizează programe de stagiu

Pentru a asigura tranziţia absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, angajatorii pot organiza programe de stagiu conform Legii nr. 335/2013privind efectuarea stagiului de către absolvenţii de învăţământ superior, pe o perioadă de şase luni de la debutul lor în profesie.
Angajatorii care încheie contract de stagiu în condiţiile Legii nr.335/2013 beneficiază la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de stagiu, de un sprijin financiar oferit de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în cuantum de 2.250 lei/lună, pentru fiecare contract de stagiu încheiat. Suma lunară se acordă angajatorilor de la data încheierii contractului de stagiu şi proporţional cu timpul efectiv lucrat.
Durata contractului de stagiu este de şase luni. În termen de cinci zile de la finalizarea stagiului, pe baza referatului de evaluare, angajatorul eliberează un certificat/o adeverinţă de finalizare a stagiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DÂMBOVITEANUL CORBU, TITULAR ÎN VICTORIA LUI DINAMO CU U. CRAIOVA

Formaţia Dinamo a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Universitatea Craiova, într-un meci din etapa a XX-a a Ligii I, în care toate cele trei goluri au fost marcate de Mattia Montini. Montini a înscris în minutele 30, 48 şi 53. Meciul a început cu […]