Sprijin financiar de la CJ Dâmboviţa pentru Reparaţia capitală a blocului I al Gimnaziului Săiţi, Raionul Căuşeni din Republica Moldova

0 0

Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi s-a regăsit şi proiectul de hotărâre privind aprobarea finanţării proiectului „Reparaţie capitală a blocului I al Gimnaziului Săiţi din localitatea Săiţi, Raionul Căuşeni, Republica Moldova” şi a Acordului-cadru de finanţare a acestuia. Prezenţi la şedinţă au fost şi secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Şaram-et, dar şi preşedintele Raionului Căuşeni, Nicolae Gorban. În unanimitate, proiectul a fost aprobat.
Valoarea totală a acestui proiect, adoptat cu unanimitate de voturi şi care are termen de finalizare data de 1 septembrie 2019, este de 1.521.021,34 lei. Contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 602.095 lei, însemnând 39,6% din valoarea totală. Pentru anul 2018, Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi s-a regăsit şi proiectul de hotărâre privind aprobarea finanţării proiectului „Reparaţie capitală a blocului I al Gimnaziului Săiţi din localitatea Săiţi, Raionul Căuşeni, Republica Moldova” şi a Acordului-cadru de finanţare a acestuia. Prezenţi la şedinţă au fost şi secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Şaram-et, dar şi preşedintele Raionului Căuşeni, Nicolae Gorban. În unanimitate, proiectul a fost aprobat.
Valoarea totală a acestui proiect, adoptat cu unanimitate de voturi şi care are termen de finalizare data de 1 septembrie 2019, este de 1.521.021,34 lei. Contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 602.095 lei, însemnând 39,6% din valoarea totală. Pentru anul 2018, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va aloca 270.000 lei, iar pentru 2019 suma de 332.095 lei. Contribuţia Raionului Căuşeni este de 918.926 lei, însemnând 60,4% din valoarea totală a proiectului.
Nicolae Gorban, preşedintele Consiliului Raionului Căuşeni a ţinut să mulţumească autorităţilor judeţene pentru sprijinul acordat. Mai mult, preşedintele de peste Prut a spus că numai prin educaţie se poate obţine o economie bună pentru Republica Moldova: „Mă bucur foarte mult că astăzi am putut fi alături de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi aş vrea să transmit un mesaj de mulţumire tuturor din partea căuşenenilor… Sper ca această contribuţie financiară alocată în prima etapă să aibă succes şi sunt sigur că în urma acordului semnat pe 1 decembrie 2017 vom avea de căştigat atât noi cei din Raionul Căuşeni cât şi dumneavoastră, dâmboviţenii. Sunt sigur că numai prin educaţie vom obţine o economie bună pentru Republica Moldova.”
Şi Veaceslav Şaramet, secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, şi-a exprimat gândurile şi mulţumirile pentru autorităţile judeţene: „A fost o onoare pentru mine să fiu, astăzi, aici, când s-a decis această înfrăţire concretă, punctuală cu fraţii de peste prut, românii din Raionul Căuşeni, prin repararea unei unităţi de învăţământ la care nu s-a mai lucrat încă din 1984. Este un lucru extraordinar, făcut astăzi pentru 240 de copii, care învaţă acolo. Este un impact extraordinar pe care-l crează Dâmboviţa în Căuşeni.”
Pe data de 1 Decembrie 2017, Ziua Naţională a României, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a avut loc evenimentul de semnare a înţelegerii de Cooperare între Judeţul Dâmboviţa din România şi Raionul Căuşeni din Republica Moldova, stabilită prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 295/24.10.2017, privind aprobarea înfrăţirii Judeţului Dâmboviţa cu Raionul Căuşeni. Acordul a fost semnat de către fostul preşedinte CJ, Alexandru Oprea şi Nicolae Gorban, preşedintele Consiliului Raionului Căuşeni Tot la acea dată, pentru a consolida relaţiilor de prietenie încheiate între judeţul Dâmboviţa şi Raionul Căuşeni, parafarea înţelegerii de cooperare dintre cele două părţi a fost urmată de încheierea unor relaţii de colaborare şi la nivel educaţional, între Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Direcţia de învăţământ a Raionului Căuşeni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tratamentul cu interferon free continuă

Deoarece în spaţiul public continuă să apară afirmaţii conform cărora tratamentele bolnavilor de hepatită cronică C se întrerup până la finalizarea negocierilor unor noi contracte de tip cost-volum-rezultat, CNAS a ţinut să lămurească lucrurile. Astfel, toţi bolnavii de pe aria terapeutică hepatita cronică virală C, care sunt în acest moment […]