Spitalele COVID-19 din Dâmboviţa sunt aproape pline

Judeţul Dâmboviţa, încet dar sigur, urcă în topul judeţelor unde creşte alarmant numărul persoanelor infectate cu COVID-19. Mai clar, şi pe înţelesul tuturor cetăţenilor, Dâmboviţa plăteşte scump pentru relaxare, nerespectarea măsurilor de distanţare socială şi nepurtarea măştii. La ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Dâmboviţa sunt 437 de cazuri COVID-19.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate nu mai puţin de 9 cazuri, iar potrivit datelor pe care le deţinem, tot mai mulţi dâmboviţeni se prezintă cu suspiciuni de COVID-19 la spital. Vestea tristă este că Spitalele COVID-19 din Dâmboviţa, au ajuns la un grad de ocupare de 90%. În câteva zile, dacă numărul infectaţilor creşte, riscăm să nu mai avem locuri şi punem în pericol şi celelalte unităţi medicale non-COVID-19, dar totodată şi personalul medical.
Dâmboviţenii ar trebui să înţeleagă că virusul nu a intrat în relaxare şi atacă nemilos. Trebuie respectate cu sfinţenie măsurile de distanţare socială, regulile de igenă, purtarea măştii, evitarea locurilor aglomerate, întâlnirile care nu necesită o urgenţă şi nu în ultimul rând să ne gândim că ne punem în pericol viaţa dacă nu respectăm aceste reguli. Mai mult, oamenii ar trebui să înţeleagă că medicii şi personalul din spitale sunt epuizaţi, şi fără ei, „războinicii în alb”, lupta cu COVID-19 poate fi pierdută. Dacă vor ceda „războinicii în alb”, nu mai avem ce pune în loc şi lucrurile vor scăpa total de sub control. Eu aş spune că în această perioadă, ar fi bine, cu toţii să ne gândim de două ori dacă trebuie să mergem la spital pentru o problemă. În primul rând să analizăm dacă aceasta reprezintă cu adevărat o urgenţă sau poate fi amânată iar în al doilea rând, să dăm prioritate pacienţilor care au cu adevărat o urgenţă şi astfel nu ne mai călcăm în picioare, ne protejăm pe noi şi în acelaşi timp cadrele medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şedinţa grupului de lucru interinstitufional privind realizarea pârtiei de schi Cocora din staţiunea Peştera - Padina

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit şedinţa grupului de lucru interinstituţional privind realizarea pârtiei de schi Cocora din staţiunea Peştera – Padina.La întâlnire au participat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), arhitectul-şef al judeţului Dâmboviţa, Teodor Bâte, prorectorul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, prof. dr. arh. […]