SPAŢIU INSUFICIENT PENTRU DEPOZITAREA PLASMEI SANGVINE

donare sangeDaca pâna acum trei luni Centrul de Transfuzii Sanguine Dâmboviţa se confrunta cu lipsa donatorilor de sânge, acum marea problema este alta. Numărul donatorilor a crescut, iar locul de depozitare a plasmei sanguine este neîncăpător. Mulţi oameni au început să doneze, fie pentru a salva vieţi, fie datorită recompenselor primite. Cei care donează sânge primesc, pe lângă tiche-tele în valoare de 67 de lei, un set complet şi gratuit de analize.
Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Dâmboviţa a stabilit un anumit număr de donatori pe zi, pentru a putea face faţă cererii şi problemelor care au apărut. „După ce ne-am confruntat acum câteva luni cu o criză de sânge cu factor Rh negativ, acum trebuie să găsim rezolvare la o altă problemă: capacitatea de stocare a sângelui şi nu numai a sângelui ci şi a plasmei este prea mică. Plasma întotdeauna rămâne în exces. Având, însă, în vedere că trebuie să respectăm nişte proceduri de dezgheţare a lăzii de plasmă şi în prezent nu avem unde să depozităm o cantitate aşa de mare, această problemă trebuie rezolvată urgent. Când am mai avut stocuri mari de sânge şi plasmă le-am trimis la spitalele din Bucureşti, însă nu avem mereu posibilitatea să trimitem acolo” a declarat dr. lulia Stanciu. O soluţie ar putea fi achiziţionarea mai multor lăzi frigorifice, dar cum fonduri sunt puţine, e posibil ca această problemă să treneze mult timp de acum încolo. (S.Ş.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APARATELE MEDICALE - SCOASE DIN LISTA OFICIALĂ A MIJLOACELOR DE MĂSURARE SUPUSE CONTROLULUI METROLOGIC

Erori profesionale pot fi întâlnite în orice meserie dar, în medicină, spre deosebire de alte profesiuni, erorile sunt mai puţin evidente, mai greu de recunoscut şi mai puţin cuantificabile. Pe de altă parte ele se soldează nu numai cu pierderi materiale ci şi cu multă suferinţă şi chiar deces. În […]