SORANA, PE TABLOUL PRINCIPAL DE LA TORONTO

Mihai ROŞOIU

Sorana Cîrstea (54 WTA) şi Irina Begu (38 WTA) s-au calificat, duminică, pe tabloul principal al turneului de la Toronto (Canada), dotat cu premii în valoare totală de 2,434,389 de dolari. Cele două i se alătură astfel Simonei Halep, singura tricoloră al cărei clasament i-a asigurat prezenţa direct pe main draw. Cîrstea a reuşit prima victorie a carierei în faţa italiencei Camila Giorgi (83 WTA), scor 6-4, 6-4, după o oră şi 18 minute de joc, la capătul unui duel echilibrat, în care sportiva din Târgovişte a reuşit să facă diferenţa pe final de set. Sorana a avut nevoie de trei break-uri pentru a se impune în manşa inaugurală, primele două desprinderi nefiind decisive. Românca a condus cu 2-0 şi 4-2, însă Giorgi a egalat de fiecare dată. Cu procentaj net mai bun la frecvenţa primului serviciu (60% faţă de 42%), Sorana a reuşit cu un sprint în final de prim set să se desprindă la 1-0 pe tabelă, în 37 de minute, scrie prosport.ro.
După ce în primele patru game-uri ale setului doi, ambele jucătoare şi-au menţinut avantajul serviciului, a urmat seria jocurilor câştigate de jucătoarea aflată la retur. Giorgi a luat iniţiativa, cu un break la zero. Sorana a răspuns şi şi-a recuperat game-ul, dar nu a putut să câştige şi pe serviciu. Continuând evoluţia bună la retur, Sorana a egalat la 4-4, scor la care jucătoarea pregătită de Marius Comănescu a făcut diferenţa cu un game uriaş pe serviciu, în care şi-a menţinut avantajul deşi a salvat două mingi de break. Giorgi a acuzat şocul şi a pierdut la mare luptă al treilea break consecutiv pe serviciu şi, implicit şi partida, după cel mai lung joc în meci (12 puncte).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

REZULTATE BUNE PENTRU RADIO-ORIENTARIŞTII TÂRGOVIŞTENI

Sfârşitul săptămânii trecute a fost plin pentru radio-orientariştii noştri. Sportivii antrenaţi de Pavel Babeu, au fost prezenţi la Oraviţa, acolo unde s-a desfăşurat Cupa Valea Caraşului, informează www.csmtargov-iste.ro. Rezultate obtinuţe de sportivii clubului nostru au fost următoarele: Clasament individual: locul 1 – Badea Damian – M12 locul 3 – Dogaru […]