SORANA CÎRSTEA VS. KAROLINA PLISKOVA, ÎN PRIMUL TUR DE LA ABU DHABI

Mihai ROŞOIU

Primul turneu WTA al anului 2021, cel de la Abu Dhabi, şi-a stabilit meciurile din calificăriăi de pe tabloul principal. Avem două jucătoare din România participante la această competiţie.
Singura noastră reprezentantă de pe tabloul principal, Sorana Cîrstea, nu poate spune că a avut noroc la tragerea la sorţi. Ea o va întâlni pe a treia favorită a întrecerii şi a şasea jucătoare a lumii, Karolina Pliskova, din Cehia.
În cazul unui succes, românca va juca în turul secund contra învingătoarei partidei dintre nemţoaica Mona Barthel şi o jucătoare venită din calificări.
Pentru a se pregăti aşa cum trebuie, tenisme-na originară din Târgovişte s-a antrenat inclusiv pe 1 ianuarie, la baza din cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, acolo unde suprafaţa de joc este asemănătoare cu cea de la Abu Dhabi.
Irina Fetecău (305 WTA) va juca în primul tur al calificărilor contra indiencei Riya Bhatia (353). În turul secund, Irina ar putea juca împotriva învingătoarei partidei dintre croata Tena Lukas, principala favorită a calificărilor, şi italianca Lucrezia Stefanini.
Simona Halep a intenţionat să joace la turneul WTA 500 de la Abu Dhabi, dar a doua jucătoare a lumii s-a răzgândit. Acesta a dezvăluit pentru ProSport şi care a fost motivul din spatele deciziei.
„Nu am niciun fel de accidentare, însă am decis că e mai bine să merg direct în Australia. Erau şi la Abu Dhabi restricţii şi mi-ar fi fost greu să stau în hotel 14 zile, iar după aceea încă 14 zile în carantină. Am hotărât aşa pentru că am simţit că e o decizie bună, ţinând cont că în 2020, la turnee, nu mi-a fost uşor”, a mărturisit Simona Halep.
Pe tabloul feminin era înscrisă şi Patricia Ţig, locul 56 WTA, dar aceasta s-a retras, fiind înlocuită cu rusoaica Anastasia Potapova.
Turneul de la Abu Dhabi va avea loc între 5 şi 13 ianuarie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-AU STABILIT DATELE TURNEELOR DIN RETURUL DIVIZIEI A1 DE VOLEI FEMININ

S-a stabilit şi programul returului Diviziei A1 la volei feminin. Acesta va începe cu o săptămână mai târziu decât competiţia masculină.Ca şi în cazul turului, şi returul se va disputa sub formă de turnee, păstrân-du-se componenţa grupelor din prima parte a campionatului.Returul va începe în weekend-ul 22-24 ianuarie, cu o […]