SORANA CÎRSTEA, VICTORIE ÎN PRIMUL TUR LA BRD BUCHAREST OPEN

Mihai ROŞOIU

Sorana Cîrstea, favorita 5 a competiţiei, s-a bucurat de calificarea în turul 2 la turneul de la Arenele BNR, după ce a învins-o cu 6-3, 6-3, pe turcoaica Cagla Buyukakcay şi speră că va juca din ce în ce mai bine în fazele următoare.
Târgovişteanca a recunoscut că i-a fost foarte greu să se adapteze pe zgură, după ce a participat la câteva turnee pe iarbă. Cîrstea a egalat situaţia la meciurile directe cu Buyukakcay, 1-1, după ce pierduse prima partidă din 2016, la Istanbul, cu 6-4, 6-2.
„Primul tur nu e uşor, mă bucur de victorie. Am dominat de la început şi până la sfârşit, dar am avut şi câteva greşeli. A fost un meci bun pentru un prim tur.
Îmi este greu să joc pe zgură după ce am jucat pe iarbă. Nu este idealul, ne-am dori un turneu de zgură chiar înaintea Rolad Garros-ului… Mă bucur că aici au fost tribunele pline.
Eu încerc să nu mă uit la adversar, nu ştiu cu cine joc în turul următor, dar sunt perioade şi perioade, unele fete se adaptează mai greu. Este important că suntem foarte multe în Top 100”, a spus Sorana Cîrstea, la finalul meciului, pentru Digi Sport.
Primul set a fost unul cu o desfăşurare incredibilă, în care s-au produs nu mai puţun de 7 break-uri.
Mult mai agresivă spre finalul setului, Sorana s-a impus cu 6-3. Serviciul româncei a funcţionat la parametri mult mai buni în setul secund, când nu şi-a mai cedat deloc serviciul, a făcut două break-uri şi sa impus cu 6-3.
Adversara Soranei Cîrstea în turul 2 va fi belgianca de origine ucraineană Maryna Zanevska, o jucătoare cu un palmares mai bun la dublu decât la simplu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

METALOGLOBUS, ÎN LOCUL CS AFUMAŢI

În conformitate cu dispoziţiile art. 36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, IORGULES-CU Gino – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF: – Aprobă, în temeiul art. 18 alin. 1 lit. a din ROAF, referatul Managerului Competiţii al FRF şi […]