SORANA CÎRSTEA, VICTORIE DE PRESTIGIU LA STRASBOURG

Mihai ROŞOIU

Sorana Cîrstea (31 de ani, 58 WTA) a învins-o în primul tur la Strasbourg pe Venus Williams (40 de ani, 102
WTA), scor 6-1, 2-6, 6-1.
După un prim set aproape perfect, câştigat de Sorana cu 6-1, Venus Williams a revenit în actul secund şi s-a impus cu 6-2. În actul decisiv a fost o singură jucătoare pe teren. Cîrstea şi-a adjudecat ultimele trei game-uri şi a închis meciul cu un as.
Sorana era condusă cu 3-0 în meciurile directe cu Venus, dar jucătoarea antrenată de Adrian Cruciat i-a fost superioară campioanei americane pe o suprafaţă care a avantajat-o, zgura. Cîrstea a obţinut calificarea în optimile de finală de la Strasbourg, asigurându-şi un cec de 3.653 de euro şi 30 de puncte WTA.
Sorana Cîrstea a jucat impecabil într-un prim set care a fost la discreţia ei, românca având nevoie de doar 36 de minute pentru a face 6-1! Venus Williams şi-a ridicat nivelul în actul secund, profitând de erorile comise de româncă pe propriul serviciu, scor 2-6. Decisivul a fost controlat însă de Cîrstea, care a dispus de sora mai mare a Serenei Williams (39 de ani) cu scorul de 6-1, 2-6, 6-1. „Sori” a încheiat meciul într-un mod care merită aplaudat, cu un as, al 4-lea reuşit de ea în meciul de luni.
Venus Williams s-a recunoscut, în sfârşit, învinsă de Sorana Cîrstea, precedentele partide dintre cele două fiind adjudecate destul de clar de sportiva din SUA: 6-4, 63 în turul secund la Miami 2010, 6-3, 6-4 în turul secund la Indian Wells 2018 şi 7-6(4), 6-4 în turul secund la Montreal 2018. Pentru Sorana urmează un alt duel tare, în optimile de finală, împotriva chinezoaicei Shuai Zhang, cap de serie numărul 6 la Strasbourg. Singura întâlnire dintre Cîrstea şi Zhang a fost câştigată de româncă, scor 6-3, 46, 6-3 în turul I al turneului ITF de la Cuneo 2008.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Măsuri şi acţiuni desfăşurate de ANSVSA pentru a preveni răspândirea şi a limita efectele gripei aviare

În condiţiile evoluţiei gripei aviare pe teritoriul României, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) face următoarele precizări în legătură cu gestionarea focarelor de gripă aviară din judeţele Mureş şi Harghita:În urma verificărilor începute imediat ce a fost suspicionată boala (03.05.2021), privind trasabilitatea păsărilor intrate în exploataţia comercială […]