SORANA CÎRSTEA O POATE DEPĂȘI PE SIMONA HALEP ÎN CLASAMENTUL WTA

Mihai ROŞOIU
0 0

Simona Halep, „regina” tenisului românesc, poate fi detronată de Sorana Cîrstea chiar luna viitoare, întrucât Simo are de apărat mult mai multe puncte decât conaționala ei.

Sorana Cîrstea s-a apropiat la numai 9 locuri de Simona Halep în ierarhia mondială după ce ambele sportive din România s-au oprit în optimi la Australian Open! Simona a a fost dezavantajată de actualul sistem de calcul din clasament, ea neapărându-și punctele câștigate anul trecut, pentru prezența în sferturi.

Acest lucru se va întâmpla și în perioada următoare, în care Halep are de apărat mai multe puncte, riscând să fie întrecută de Cîrstea chiar în luna februarie! Sorana are atuul că va participa la turneul de la Sankt Petersburg, unde Simona nu s-a înscris: o singură victorie îi trebuie lui Sori în Rusia pentru a o devansa pe Halep în clasament.

Simona Halep a coborât pe poziția 23 în clasamentul WTA, în timp ce Sorana Cîrstea se află 32 WTA! Iar Halep poate pierde statutul de „rachetă” numărul 1 a României chiar luna viitoare! Potrivit WTA Live Rankings, Simona Halep, care are 2.117 puncte în acest moment, va rămâne cu numai 1.647 de puncte peste 4 săptămâni! Asta pentru că Simonei i se vor scădea atunci cele 500 de puncte pe care le-a obținut în 2020 la Dubai, anul în care a triumfat la turneul din seria WTA 500 (3-6, 6-3, 7-6 în finala cu Elena Rybakina). Halep nu a jucat la ediția din 2021 a competiției din Emiratele Arabe Unite, dar fostul lider WTA a beneficiat de „înghețarea” clasamentului anul trecut, informează Prosport.ro.

Turneul de la Dubai este programat în perioada 14 – 19 februarie, iar Simona Halep nu va mai juca la niciun concurs până atunci. Ei bine, Simona Halep va fi întrecută de Sorana Cîrstea dacă sportiva din Târgoviște reușește un lucru simplu în săptămâna premergătoare turneului din Emirate: să câștige cel puțin un meci în perioada 7 – 13 februarie la WTA Sankt Petersburg, turneu la care Simona nu s-a înscris. Sorana va merge la Sankt Petersburg cu 1.612 puncte, iar o victorie a ei pe tabloul principal din Rusia va fi recompensată cu 55 de puncte. Asta înseamnă că Sorana Cîrstea va acumula 1.667 de puncte dacă trece de turul I și va avea cu 20 de puncte mai mult decât Simona Halep în săptămâna în care joacă la Dubai, acolo unde Sori nu are puncte de apărat.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SEMNE BUNE PENTRU ATELTISMUL DÂMBOVIȚEAN

Start bun de sezon pentru una dintre speranțele atletismului dâmbovițean! Maria Balache s-a remarcat din plin la Cupa RMA și Campionatul Municipal rezervat seniorilor, tineretului și juniorilor 1, 2, 3 și Masters, găzduite de orașul București. Sportiva de la CS Târgoviște a reușit să urce pe podiumul de premiere, după […]